Μέτρα αντιμετώπισης της φασιστικής και ρατσιστικής βίας ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση με τέσσερις τραυματίες στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Φαβέλα" στον Πειραιά. Συγκεκριμένα ομάδα 30 ατόμων ατόμων εισέβαλετο απόγευμα κρατώντας λοστούς, καδρόνια και καπνογόνα. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Επίθεση με τέσσερις τραυματίες στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Φαβέλα" στον Πειραιά. Συγκεκριμένα ομάδα 30 ατόμων ατόμων εισέβαλετο απόγευμα κρατώντας λοστούς, καδρόνια και καπνογόνα. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Καταγγέλλουν έξαρση της ρατσιστικής βίας σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, πρόσφυγες και μετανάστες και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει δράση

Τη λήψη μέτρων για την προστασία των ελεύθερων κοινωνικών χώρων αλλά και των προσφύγων και μεταναστών από την έξαρση της ρατσιστικής βίας ζητούν από την κυβέρνηση 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο υπογράφοντα τον Γιώργο Κυρίτση καταγγέλλουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει ανησυχητικά οι φασιστικές επιθέσεις  σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους. Επικαλούνται, συγκεκριμένα την πρόσφατη επίθεση των φασιστών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά που είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό τριών ατόμων συμπεριλαμβανομένης της Ελευθερίας Τομπατζόγλου, δικηγόρου της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. Θυμίζουν, επίσης, την επίθεση με φωτοβολίδες εναντίον του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου «Σχολείο» στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν αρχίσει το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό αλλά και την πυρπόληση της κατάληψης Libertatia, με μολότοφ και φωτοβολίδες την ίδια ημέρα από ομάδα 60 – 70 φασιστών.

Οι 31 βουλευτές σημειώνουν ακόμη ότι έχουν πληθύνει και οι καταγραφές για επιθέσεις φασιστικών ομάδων σε πρόσφυγες ή μετανάστες στο δρόμο. Ρωτούν μάλιστα τους αρμόδιους υπουργούς πώς προτίθενται να ενεργήσουν, έτσι ώστε να προστατευθούν από την έξαρση της ρατσιστικής βίας οι Ελεύθεροι Κοινωνικοί Χώροι, καθώς και οι πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα.

SHARE:

24Media Network