Μέτρα στήριξης των αστέγων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Καθώς η Αθήνα  μετρά τις πληγές της,μετά την ψηφοφορία του νέου μνημονίου,η ζωή συνεχίζεται σε αυτήν την πόλη στην θλιβερή της ...καθημερινότητα,οδός Πανεπιστημίου,Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Καθώς η Αθήνα μετρά τις πληγές της,μετά την ψηφοφορία του νέου μνημονίου,η ζωή συνεχίζεται σε αυτήν την πόλη στην θλιβερή της ...καθημερινότητα,οδός Πανεπιστημίου,Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Τι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ από την τρικομματική κυβέρνηση σχετικά με την αποκατάσταση των άστεγων στον κοινωνικό ιστό

Τη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των αστέγων στον κοινωνικό ιστό ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εργασίας, Εσωτερικών και Υγείας.

Όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές η οικονομική κρίση και οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές διαφοροποίησε την τελευταία πενταετία το φαινόμενο έλλειψης στέγης, τόσο ποσοτικά, με σαφή αύξηση του αριθμού των αστέγων περίπου κατά 25%, όσο και ποιοτικά, με την εμφάνιση της γενιάς των "νεοαστέγων".

Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Έλλειψη Στέγης και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Οργανώσεων για τους Αστέγους (FEANTSA), που παραθέτουν οι βουλευτές, στην Ελλάδα οι άστεγοι είναι πάνω από 40.000.

Την ίδια στιγμή, προσθέτουν οι ερωτώντες βουλευτές, υπάρχουν "αδιάθετα υπόλοιπα" στο πρόγραμμα ΕΠΑΝΑΔ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού") που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για αστέγους, ενώ "δημόσια και δημοτικά κτίρια αφήνονται αναξιοποίητα να ρημάζουν, ενώ θα μπορούσαν να ανοίξουν και να δοθούν για τη στέγασή τους".

"Μέχρι σήμερα, η πλειονότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους αστέγους αφορούν φιλανθρωπικού τύπου παροχές, ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχει θεσμοθετημένη καμία δράση του δημοσίου που να αφορά στην πρόληψη του φαινομένου", παρατηρεί η ομάδα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζητεί τέλος από τους αρμόδιους υπουργούς να διευκρινίσουν σε ποιες συγκεκριμένες δράσεις θα προβούν για την πρόληψη του φαινομένου της έλλειψης στέγης καθώς και αν σκοπεύουν να προχωρήσουν στην άμεση καταγραφή τους.

SHARE:

24Media Network