Μια ολομέλεια άλλο πράγμα. Όσα θα μπορούσαν να πουν οι βουλευτές, αλλά δεν ακούσαμε επίσημα από τα χείλη τους

Μια ολομέλεια άλλο πράγμα. Όσα θα μπορούσαν να πουν οι βουλευτές, αλλά δεν ακούσαμε επίσημα από τα χείλη τους

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Απλά εμείς τις "λεκτικοποιούμε" με όλα όσα ξέρουμε πως σκέφτονται οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο, όμως δεν θα τους ακούσουμε ποτέ να τα ξεστομίζουν (Pics+Vid)

Πρέπει να το παραδεχτούμε… μπορεί οι ολομέλειες της νέας βουλής να διαρκούν ώρες ατελείωτες, μπορεί για το “δια ταύτα” – του νόμους που ψηφίζονται – να μην ακούμε τίποτα, όμως σαν τηλεοπτικό προϊόν, είναι ό, τι πιο ενδιαφέρον έχουμε δει στην ελληνική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια.

Το φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή διαδικασία, τα πηγαδάκια και οι γκριμάτσες δεν μας άφηναν πολλά περιθώρια να αντισταθούμε. Πήραμε τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες και βάλαμε λεζάντα όλα όσα πιστεύουμε πως πραγματικά είπαν ή θα ήθελαν να πουν οι πρωταγωνιστές του κοινοβουλίου.

Ο πρώην και ο πριν τον πρώην σε τετ-α-τετ. Ένας πολύ ρεαλιστικός διάλογος θα μπορούσε να είναι:

Κ. Καραμανλής:Εγώ κατακαλόκαιρο εσωκομματικές δεν κάνω. Θα ‘μαι Ραφήνα

Α. Σαμαράς: ” Πολύ με πλήγωσε ο Βαγγέλης με αυτή τη συνέντευξη στην ΕΡΤ“.

 

Και βέβαια μια φωτογραφία που φωνάζει. Δύο πρώην πρωθυπουργοί σε ρόλο “Δεν βλέπω, δεν μιλάω” και ο νυν να αναλαμβάνει εκείνον του “Δεν ακούω”!!

Και μια και μιλάμε για τον νυν, Tsipras Has Left The Buliding.

 

Κοίτα τώρα, αν ασπρίσεις λίγο το μαλλί του κ. Παππά είναι ντάλε κουάλε!! Και μια και θυμηθήκαμε Στάτλερ και Γουόλντορφ, να ένα βίντεο που θα μπορούσε να περιγράφει με ακρίβεια τη χθεσινή ολομέλεια στη βουλή.

“Τα ‘μαθες τα νέα Ανδρέα”; Αλέξης Τσίπρας σε απευθείας σύνδεση με τον άλλο κόσμο, θυμάται έναν παλιότερο πρωθυπουργό με το ιστορικό ‘ Έξω απ’ την ΕΟΚ’, ενώ έμεινε εντός και το αναπαράγει ως ‘ Μέσα στο Ευρώ‘, που παραλίγο να γίνει έξω απ’ το ευρώ.

“Πάλι το ξενυχτήσαμε ρε παιδιά. Ούτε στα γυρίσματα δεν έκανα τόσες υπερωρίες για να βγει η δουλειά”. Ο Σταύρος Θεοδωράκης συμβουλεύεται το ρολόι του και καταλήγει στο “για όλα φταίει η Ζωή”.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Τι εννοείς δεν σε πειράζει που σε αντικατέστησε με τη Γεροβασίλη;”

Θα μπορούσε να λέει συνωμοτικά η πρόεδρος της Βουλής στο συνάδελφό της Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Κυριάκος στη Ντόρα: “Τι πιστεύεις ότι θα έκανε ο πατέρας αν ήταν τώρα βουλευτής;”

Άλλοι συγκαλούν κοινοβουλευτική ομάδα κομμάτων κι άλλοι κάνουν οικογενειακά meeting. Ξεχάσατε την κυρία Λυμπεράκη…

Ο κ. Βαρουφάκης ετοιμάζει το πρωινό του άρθρο για την καθιερωμένη “άτυπη” ενημέρωση των δημοσιογράφων, συνήθως σε κάποιο μέσο του εξωτερικού. Που να φανταστούμε και εμείς πως θα έλεγε το περήφανο ΝΑΙ!!

Ένα αστέρι της πολιτικής γεννιέται. Το περίμενε κανείς πως ο κ. Τσακαλώτος θα ήταν η πρώτη αφορμή σε αυτή την ολομέλεια να ανάψουν τα αίματα, να γίνει της κακομοίρας και να βγει ο κ. Λοβέρδος από τα ρούχα του; Και έχεις και τον Μητρόπουλο να παριστάνει τον διαιτητή: “κύριε υπουργέ δεν ξεκινήσαμε καλά”. Μα τι λες κε. αντιπρόεδρέ μου, αν δεν έχει και λίγο σασπένς η ολομέλεια, ποιο το νόημα; Άλλωστε για το νομοσχέδιο, δεν μίλησε ποτέ κανείς.

Η έκρηξη Τσακαλώτου πήρε φωτιά και στο twitter:

Πάντως ο Γιάνης, είναι και θα είναι σούπερ σταρ. Αυτό που με το που μπαίνει στο κοινοβούλιο συγκεντρώνονται όλοι γύρω του είναι φαινόμενο που μόνο στο Σάκη Ρουβά μπορούμε να αποδώσουμε σε αυτή τη χώρα. Μένει να δούμε αν και μετά το χθεσινό ΝΑΙ θα εξακολουθήσει να έχει την ίδια απήχηση.

Αλέξης Μητρόπουλος:”Ποιος ξέρει τι θα πει, πόσο θα τους εξαγριώσει και ύστερα θα φύγει και θα βάλει εμένα να βγάλω το φίδι από την τρύπα”.

Ο Α. Μητρόπουλος έντρομος για όσα τον περιμένουν. Η πρόεδρος της Βουλής σε αυτές τις δύο ψηφοφορίες δεν παρέμεινε στην έδρα καθ’ όλη τη διάρκεια και μας στέρησε περισσότερη δράση από τη συνεδρίαση.

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία… στα έδρανα της κυβέρνησης, μόνο ο κ. Φλαμπουράρης. Αν είχε και τα γυαλιά πρεσβυωπίας του θα έστελνε σίγουρα μήνυμα στους υπόλοιπους να… τσακιστούν να έρθουν.

Γιάνης Βαρουφάκης: “Άκου να σου πω Παναγιώτη. Λέμε ΝΑΙ απόψε και αύριο σου εξηγώ πως δουλεύουν τα IOU”.

Η επιχειρηματολογία του πρώην ΥΠΟΙΚ στον πρώην υπουργό ΠΑΠΕΝ, δεν φαίνεται να έπεισε τον κ. Λαφαζάνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα