Μιχαλολιάκος: Το “Σκάσε ρε” στον Μαρκογιαννάκη και οι “πορνοβοσκοί” των ΜΜΕ. “Είμαι αμετανόητος εθνικιστής και Χρυσαυγίτης”

Μιχαλολιάκος: Το “Σκάσε ρε” στον Μαρκογιαννάκη και οι “πορνοβοσκοί” των ΜΜΕ. “Είμαι αμετανόητος εθνικιστής και Χρυσαυγίτης”
Στη Βουλή θα μεταφερθούν οι προφυλακισμένοι προκειμένου Συζήτηση στην Βουλή για τα συμπληρωματικά αιτήματα για εκ νέου άρση της ασυλίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλεευτών Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Ευθείες βολές σε Βορίδη για τη δολοφονία Τεμπονέρα και σε Μπαλτάκο για το βίντεο Κασιδιάρη (Vid)

Επίθεση στην κυβέρνηση, για την πολιτική δίωξη σε βάρος του ίδιου και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά τη συζήτηση της άρσης ασυλίας τους στη Βουλή.

“Οδηγήσατε με χειροπέδες τον αρχηγό του τρίτου κόμματος και δεν του δώσατε τη δυνατότητα να έχει λόγο. Και μας αφαιρέσατε τα πολιτικά μας δικαιώματα”, είπε χαρακτηρίζοντας “αστείο” το γεγονός ότι βρίσκεται ενώπιον της Βουλής για την άρση της ασυλίας του, βάσει του άρθρου 57 του Σωφρονιστικού Κώδικα.

“Σας ομιλεί ο αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας και ευχαριστώ από το βήμα τους 536.000 ψηφοφόρους, που σήκωσαν το ανάστημά τους στη χούντα του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Μόνο στο Σουδάν και στην Ελλάδα είναι φυλακισμένοι βουλευτές”, είπε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα γεγονότα του Οκτωβρίου του 2013, όταν όπως είπε χαρακτηριστικά “φτιάχτηκε το σόου και έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκαν με χειροπέδες. Για να μας τσακίσετε, να μας πάτε στο 2%. Αλλά όχι μόνο δεν το καταφέρατε, αλλά 110.000 Έλληνες συντάχθηκαν με τη Χρυσή Αυγή”.

“Ντροπή σας δημοκράτες”, φώναξε, ενώ επιτέθηκε στον προεδρεύοντα Χρήστο Μαρκογιαννάκη, λέγοντάς του “Σκάσε ρε”.

“Μέλη της ΝΔ δολοφόνησαν τον Τεμπονέρα και δεν διώχθηκαν”

“Είναι ψέματα, μας πήγαν με τις χειροπέδες. Είναι δεκάδες οι δηλώσεις, ακόμα και του ίδιου του Σαμαρά ‘Έβαλα τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή’, που δείχνουν ότι δεν έκανε τίποτα η δικαιοσύνη”, συνέχισε, διαβάζοντας αποσπάσματα από τη δικογραφία, για την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

“Ξέρετε τι συνέβαινε εκείνη την ώρα στα γραφεία; Εκείνη την ώρα στα γραφεία δεν ήμουν καν εκεί, και ήταν παρούσα η Αντιτρομοκρατική και εισαγγελέας”, είπε.

Στο σημείο, που το κατηγορητήριο αναφέρεται σε “Εγκλήματα κομμάτων” και “εγκλήματα βουλευτών κομμάτων”, ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε στη δολοφονία Τεμπονέρα.

“Υπόθεση Τεμπονέρα. Μέλη της ΝΔ δολοφόνησαν έναν άνθρωπο και δεν διώχθηκαν”, είπε χαρακτηριστικά.

“Κι έρχομαι τώρα, σε ένα άλλο περιστατικό, που έχει και σχέση με τον ανασχηματισμό. 1985: Μέλος της ΕΠΕΝ δολοφονεί έξω από τη Σπάρτη έναν συγχωριανό του. Καταδικάστηκε και τελείωσε την ποινή του και τώρα είναι ελεύθερος. Δεν θέλω να πω το όνομα του, αλλά θέλω να πω το όνομα αυτού που ήταν επικεφαλής της ΕΠΕΝ τότε και είναι ο κοινοβουλευτικός σας εκπρόσωπος, ο Μάκης ο Βορίδης”.

“Είμαι αμετανόητος εθνικιστής και Χρυσαυγίτης. Οι χειροπέδες είναι για μένα τίτλος τιμής”

“Η ΧΑ είναι θύμα πολιτικής σκευωρίας. Ψάχνατε για οπλοστάσιο, σαν γκάνκστερ, ψάχνατε μέχρι και σε μοναστήρια. Δεν βρήκατε τίποτα. Κι έρχεστε σήμερα να πείτε, ότι το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής ήταν μία καραμπίνα κυνηγετική, που έχω στο σπίτι μου για προστασία. Πού είναι το οπλοστάσιο; Πουθενά. Υπάρχει όμως το βίντεο Μπαλτάκου. Τι φοβάστε; Γιατί δεν ανοίγετε το θέμα; Γνωρίζω, ότι αυτά που είπε ο Μπαλτάκος στον συναγωνιστή μου τον Κασιδιάρη, είναι αλήθεια, γιατί αυτά μου τα έχει πει κι εμένα, δια ζώσης. Γιατί τον Μπαλτάκο δεν τον ξέρει κανείς καλύτερα από εμένα. Γιατί εγώ τον γνώρισα από το 1973”, συνέχισε, ενώ υποστήριξε ότι είχε επαφή και με τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργο Μουρούτη.

“Κύριοι και κυρίες, είστε ένοχοι μίας πολιτικής σκευωρίας. Και αυτό αποδεικνύει η ομολογία του Δένδια, ότι αν δεν συλλαμβάναμε θα πήγαινε η ΧΑ στο 15%. Όμως δεν την φοβάμαι τη φυλακή. Είμαι περήφανος που διώκομαι για τις ιδέες μου. Οι χειροπέδες που μου βάλατε για μένα είναι τίτλος τιμής. Η δικογραφία συνεπτήχθη σε ένα πόρισμα, που παρέλαβαν όλοι οι βουλευτές. Το πόρισμα γράφει, πέραν των τηλεφώνων, που με κατηγορούν ότι έκανα από το γραφείο μου, από το σταθερό τηλέφωνο, την ώρα που στο γραφείο μου ήταν εισαγγελέας και η Αντιτρομοκρατική. Στο πόρισμα λέει, ότι μέσα στη δεκαετία του ’80, η ΧΑ μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό, χωρίς να έχει κάνει ιδρυτική πράξη. Σας λέει ψέματα. Και για του λόγου το αληθές σας διαβάζω, την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη “σύννομη ίδρυση του κόμματος της Χρυσής Αυγής”.

“Είπατε ότι οι εκλογές αυτές θα ήταν δημοψήφισμα. Ε λοιπόν, οι εκλογές έγιναν και πήρατε 35%. Φύγετε, είστε επικίνδυνοι. Και απορώ με την αριθμητική του καραγκιόζη. Συγκρίνετε το ποσοστό σας με τα ποσοστά των άλλων κομμάτων, που είναι εναντίον σας. Είστε μία θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας, που πρέπει να πέσει”.

“Η ψυχή μου είναι καθαρή. Είμαι αμετανόητος εθνικιστής και Χρυσαυγίτης. Και για τις ιδέες μου πρόθυμος είμαι να φυλακιστώ και να πεθάνω. Ενώ εσείς, για ένα άδειο πουκάμισο, για μία καρέκλα, ψηφίζετε νομοσχέδια που δεν πιστεύετε, που ξεπουλάνε την πατρίδα. Καλώ τους 536.000 υπερήφανους Έλληνες και Ελληνίδες να δώσουν τον αγώνα τον καλό, για να πέσει η αντεθνική σας κυβέρνηση”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα