Σκοπιανό: Μίνι υπουργικό, προεδρικό μέγαρο και στο βάθος ενημέρωση πολιτικών αρχηγών

Σκοπιανό: Μίνι υπουργικό, προεδρικό μέγαρο και στο βάθος ενημέρωση πολιτικών αρχηγών
Συνάντηση πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και υπουργού Αμύνης, Πάνου Καμμένου στο Μέγαρο Μαξίμου Sooc

Με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός - Το απόγευμα της Παρασκευής ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις γύρω από τα εθνικά ζητήματα

Στο φουλ έχουν μπει οι μηχανές της κυβέρνησης για το Σκοπιανό.

Συνάντηση με Καμμένο

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και την επιστροφή του από το Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε την Παρασκευή με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο. Ο κ.Τσίπρας ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας τόσο για τις εξελίξεις στο ονοματολογικό, όσο και στον τομέα της οικονομίας μετά τη συνάντησή του με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Μίνι υπουργικό συμβούλιο

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε στις 5.30 το απόγευμα της Παρασκευής η συνεδρίαση του «μίνι» Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση συμμετείχε όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (οι κ.κ. Κοτζιάς, Κατρούγκαλος, Αμανατίδης, Κουίκ), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Περιβάλλοντοςκαι Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις επαφές του πρωθυπουργού στο Νταβός, τόσο στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ όσο και στο περιθώριο του, και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημκρατίας

“Κανείς δεν μπορεί να σφετερίζεται την ιστορία άλλου λαού”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο, και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει εθνική γραμμή στο Σκοπιανό.

Κατά την σύντομη συζήτηση ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι θέλησε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σημαντικά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να επιλύσει: “Πρόκειται για ζητήματα που λιμνάζουν και βαραίνουν την εξωτερική πολιτική της χώρας”. Σημείωσε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά αν δεν το επιδιώξουμε θα τα βρούμε στο μέλλον μπροστά πιο δύσκολα.

Πηγή: Sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα