Μήνυμα Βαρουφάκη για τη νέα χρόνια: “Μαύρη πέτρα στη δεκαετία της βαρβαρότητας”

Μήνυμα Βαρουφάκη για τη νέα χρόνια: “Μαύρη πέτρα στη δεκαετία της βαρβαρότητας”
Ο Γιάνης Βαρουφάκης Eurokinissi

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη καταγγέλλει την "κάλπικη αισιοδοξίας των κατεχόντων" και τη 'νέα διχόνοια που καλλιεργείται στο όνομα της επιστροφής σε μια κανονικότητα-φούσκα".

«Αρετή και τόλμη, υπευθυνότητα και ανυπακοή, αγάπη και αποφασιστικότητα» συστήνει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά.

Και, αναλυτικά, «εύχομαι σε όλους να καταφέρουμε φέτος να ρίξουμε μαύρη πέτρα στη δεκαετία της βαρβαρότητας.

Κάθε μία από τις περασμένες Πρωτοχρονιές έσφυζε από τις ψευδείς υποσχέσεις ενός συστήματος εξουσίας, που, ενώ έφερε την Κρίση, επιμένει να αυτοπαρουσιάζεται ως η Λύση.

Η προκοπή, η δικαιοσύνη, η ειρήνη δεν θα έρθουν μόνες τους.

Οι εξώσεις και η στυγνή εκμετάλλευση δεν θα αντιμετωπιστούν μόνες τους.

Τα παιδιά της Κρίσης δεν θα επιστρέψουν μόνα τους.

Απαιτούν από εμάς αρετή και τόλμη, υπευθυνότητα και ανυπακοή, αγάπη και αποφασιστικότητα» υπογραμμίζει ο κ. Βαρουφάκης και κλείνει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ως εξής: «Το ΜέΡΑ25 είναι εδώ για να προστατέψει το κεράκι της ελπίδας που τρεμοπαίζει στον ψυχρό αέρα της κάλπικης αισιοδοξίας των κατεχόντων, της νέας διχόνοιας που καλλιεργείται στο όνομα της επιστροφής σε μια κανονικότητα-φούσκα, του φόβου που βιώνουν οι αδύναμοι Έλληνες, οι κατατρεγμένοι μετανάστες.

Χρόνια πολλά, με προσωπική ευτυχία, φιλία και γενικευμένη αλληλεγγύη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα