Μήνυμα Καρατζαφέρη σε Τρόικα: “Δεν θα ψηφίσουμε παρανομίες”

Μήνυμα Καρατζαφέρη σε Τρόικα: “Δεν θα ψηφίσουμε παρανομίες”
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Διαβάστε τι ζητά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στο παρά ένα της συμφωνίας για το PSI και ενώ η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μετατίθεται από ημέρα σε ημέρα (Vid)

Ισχυρό μήνυμα προς Μέρκελ και Σαρκοζί έστειλε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ζητώντας διαβεβαιώσεις για όσα απαιτουν οι εταίροι ως αντάλλαγμα για τη διάσωση της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του σήμερα κι ενώ η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, υπό τον ίδιο, μετατίθεται συνεχώς και τελικά ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, ο Γ. Καρατζαφέρης υπογραμμίζει, πως υπάρχει ακόμη χρόνος για διαπραγμάτευση.

“Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους συναδέλφους της Ευρώπης. Εάν η Γαλλία είχε άλλες ηγεσίες και η Γερμανία το ίδιο, η τύχη της Ευρώπης και της Ελλάδας θα ήταν διαφορετική”, δήλωσε στα γραφεία του κόμματός του.

“Η χθεσινή συνάντηση μου θύμισε εκείνη την συνάντηση του Μονάχου, που είχε ως αποτέλεσμα τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, τόνισε, πως “πρέπει να δούμε, αν αυτά που  μας λένε είναι σύννομα και το μόνο αρμόδιο όργανο είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”.

Όπως είπε, έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο, με την οποία ζητά απάντηση και κρίση από τα αρμόδια όργανα του κράτους.

“Δεν μπορούμε να πάμε να πούμε ένα ναι ή ένα όχι, χωρίς να έχουμε τη διαβεβαίωση της Πολιτείας, ότι η νέα σύμβαση είναι σύννομη”.

“Όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφασίζει για ένα εκατομμύριο, τι θα πει για 130 δισ. ευρώ”, υπογράμμισε και ζήτησε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να τον ενημερώσει, εάν αυτά που ζητούν οι εκπρόσωποι της Τρόικα, για  να βγει η Ελλάδα από την κρίση, είναι σύννομα.

“Ο χρόνος υπάρχει, όταν μιλάμε για την σωτηρία ενός έθνους”, σημείωσε.

Έκτακτη συνεδρίαση του ΛΑΟΣ

Λίγο νωρίτερα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ συνεδρίασε εκτάκτως, υπό τον πρόεδρο του κόμματος.

Κατά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ενημέρωσε τα μέλη της Κ.Ο. για τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα απέναντι στο νέο Μνημόνιο.

Στη συνέχεια, με ονομαστική ψηφοφορία, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης εξουσιοδοτήθηκε για τους περαιτέρω χειρισμούς.

Για την Τετάρτη μετατέθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Για αύριο Τετάρτη μετατέθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι θα κληθούν να εγκρίνουν το κείμενο της συμφωνίας με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συνάντηση που έχει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Γιόζεφ Ακερμαν, Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ για το PSI, θα ακολουθήσει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας για να οριστικοποιηθεί το κείμενο του νέου οικονομικού προγράμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα