Μήνυμα - καταπέλτης Κουβέλη για κυβέρνηση και Βενιζέλο στο twitter

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτξης Κουβέλης εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό. 
Η σύσκεψη ήταν συμβολικά η πρώτη ενέργεια του πρωθυπουργού μετά την απόφαση του Eurogroup.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτξης Κουβέλης εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό. Η σύσκεψη ήταν συμβολικά η πρώτη ενέργεια του πρωθυπουργού μετά την απόφαση του Eurogroup. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Μέσα από 24 tweets εκφράζει τις θέσεις του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Επίθεση σε κυβέρνηση και Βενιζέλο

Με μία σειρά από αναρτήσεις στο Twitter , ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης εμφανίζεται επικριτικός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, κατηγορώντας την κυβέρνηση για υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και ακύρωση κάθε διαπραγματευτικής δυνατότητας.

Αναφέρει ακόμα ότι η ΔΗΜΑΡ στρέφεται στη συγκρότηση μιας ευρείας συμμαχίας δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας, ενώ επιτίθεται και στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως δεν ενδιαφέρει ένα κάλεσμα που στο όνομα της Αριστεράς θα διακινδυνεύσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την ΕΕ.

"Η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα. Όμως, δεν ταυτίζεται με τη συντηρητική πολιτική και τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις της τρόικας.

Η θέση της κυβέρνησης, ότι εάν κάποιο νομοσχέδιο, που είναι κρίσιμο και καίριο, δεν ψηφιστεί, την επόμενη κιόλας μέρα θα προκηρυχθούν εκλογές, υποβαθμίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία και ακυρώνει κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα.

Η δημοσκοπική υποχώρηση θα αντιστρέφεται όταν γίνονται ευδιάκριτα όσα επισημάναμε και αναδειχθεί η υπεύθυνη, δημοκρατική και μεταρρυθμιστική πολιτική παρουσία της ΔΗΜΑΡ και στη νέα φάση.

Η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση ήταν απόδειξη της υπευθυνότητας μας. Με την ίδια ευθύνη συνεχίζουμε και σήμερα.

Με την υπεύθυνη πολιτική παρουσία διεκδικούμε λύσεις για το παρόν. Διεκδικούμε έναν άλλο τρόπο, έναν άλλο δρόμο. Τον δρόμο των εξυγιαντικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, του δίκαιου επιμερισμού των βαρών,της αναπτυξιακής λογικής με προοπτικές για όλους, του εκσυγχρονισμού και όχι της απορρύθμισης.

Η δημιουργία ενός πόλου προοδευτικού, βασισμένου στους άξονες δημοκρατία - κοινωνική συνοχή - ανάπτυξη με ωφέλειες για όλους, είναι η δική μας πρόταση.

Επιδιώκουμε τη συγκρότηση, σε προγραμματική βάση, μιας ευρείας συμμαχίας δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας, που αρνούνται καθεστηκυίες πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση.

Η συμμαχία αυτή δεν θα παγιδεύεται στον λαϊκισμό, στη δημαγωγία και στην άρνηση των αλλαγών. Η χώρα δεν πρέπει να εγκλωβιστεί ξανά σε έναν διπολισμό, καρικατούρα του παλαιού δικομματισμού.

Στην κρίσιμη φάση που διανύει η χώρα η διάκριση μεταξύ Δεξιάς / Αριστεράς συμφύεται με το διαχωρισμό ευρωπαϊκός ή μη προσανατολισμός.

Απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, δεν είναι λύση οι μονομερείς ενέργειες καταγγελίας του Μνημονίου και αποκήρυξης του χρέους.

Δεν μας ενδιαφέρει ένα κάλεσμα που, στο όνομα της Αριστεράς, θα ρίξει τη χώρα σε δρόμους διακινδύνευσης της παραμονής της στο ευρώ και την ΕΕ.

Θεωρούμε ότι όσο πιο ισχυρός είναι ο πόλος για τον οποίο εργαζόμαστε, τόσο θα μπορεί να προωθεί πολιτικές υπέρβασης του δίπολου.

Αντικειμενικά, όμως, το ΠΑΣΟΚ με την επιλογή του ωθείται στην αποδοχή συντηρητικών πολιτικών. Όχι, δεν απευθυνόμαστε στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό, με την ηγεσία του, έκανε τις επιλογές του.

Η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του νέου πόλου, δεν θα γίνει με κομματικές συμπήξεις και συναντήσεις κορυφής.

Ο κ. Βενιζέλος δικαιούται να κάνει τις επιλογές του.. σε αντίθεση με τις δηλώσεις του ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνταχθεί με τη ΔΗΜΑΡ, για το θέμα ΕΡΤ. Πιστεύω ότι αν αυτό έπραττε, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και καλύτερα", επισημαίνει.

SHARE:

24Media Network