Μήνυμα Μητσοτάκη για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεις

Μήνυμα Μητσοτάκη για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεις

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στον απόηχο της απόφασης για άμεση πώληση του 30% του Ελ. Βενιζέλος 

Με τον εκτελεστικό πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Άρη Ξενόφο, και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου, Ριχάρδο Λαμπίρη, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ τη βούληση της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την πρόοδο των ιδιωτικοποιήσεων με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον. 

Στόχος του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας είναι η προσέλκυση επενδύσεων για τη στήριξη της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και η αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών και υπηρεσιών προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, ανέφεραν στη συνέχεια από το Μαξίμου.

Σημειωτέον ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της προχθεσινής απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής για την άμεση πώληση του 30% του Ελ.Βενιζέλος και στόχος ήταν να δοθεί το σαφές μήνυμα της πρόθεσης για ιδιωτικοποιήσεις. 

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν ο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, και η γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα