Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία παρουσία Στόλτενμπεργκ

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία παρουσία Στόλτενμπεργκ

Στη δεύτερη μέρα των εργασιών της τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που συμμετείχε και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ έλαβε μέρος ο πρωθυπουργός

Στη δεύτερη μέρα των εργασιών της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την οποια συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας και άμυνας, καθώς και η Νότια Γειτονία συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην έναρξη της συνεδρίασης συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του NATO Jens Stoltenberg. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τις σχέσεις ΕΕ-NATO, υπό το φως και της δέσμευσης της κυβέρνησης Biden για ενίσχυση του ευρωατλαντικού δεσμού.

Ο Πρωθυπουργός, στην παρέμβασή του, υποστήριξε τη στρατηγική για την αύξηση των δυνατοτήτων της ΕΕ να ενεργεί αυτόνομα για την αντιμετώπιση τόσο των παραδοσιακών απειλών ασφαλείας όσο και των νέων προκλήσεων, όπως η κυβερνοασφάλεια και οι υβριδικές απειλές.

Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε στην ανάγκη συνεργασίας της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τις αρχές και τις διαδικασίες που προβλέπουν οι Συνθήκες των δύο Οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης και της αυτονόητης αρχής της καλής γειτονίας που πρέπει να διέπει τις σχέσεις μεταξύ των συμμάχων. Έστειλε έτσι και ένα μήνυμα προς την Τουρκία αλλά και στο ΝΑΤΟ. 

Σε ό,τι αφορά τη Νότια Γειτονία, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε την ανάγκη να αρχίσει το ταχύτερο δυνατόν η εφαρμογή των δράσεων που έχουν ήδη υιοθετηθεί προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών της Μεσογείου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα