Μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν με κλαδί ελιάς

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς στην 2η συνάντηση των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές ΜμΕ με θέμα "Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας", την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς στην 2η συνάντηση των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές ΜμΕ με θέμα "Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας", την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Το σχόλιο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όταν του προσέφεραν ένα κλαδί ελιάς στην ομιλία του στη ΓΣΕΒΕΕ

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη 2η Διεθνή Συνάντηση των Αθηνών για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και του προσέφερε ένα συμβολικό δώρο λίγο πριν την ομιλία του.

Συγκεκριμένα, δίνοντάς του ένα ασημένιο γλυπτό που αναπαριστά κλάδο ελιάς, ο Γιώργος Καββαθάς είπε στον πρωθυπουργό: "Για μας σημαίνει συνεργασία για να βγάλουμε όλοι μαζί τη χώρα από το αδιέξοδο και να δώσουμε ελπίδα στην επόμενη γενιά".

Από τη δική του μεριά, ο Αλέξης Τσίπρας, αρπάζοντας την ευκαιρία, έκανε το σχόλιό του για τις ελληνοτουρκικές εξελίξεις, την ώρα που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.

"Ας ελπίσουμε αυτός ο κλάδος ελιάς να έχει έναν ευρύτερο συμβολισμό στις μέρες τις κρίσιμες που διανύουμε. Ας συμβολίζει την ειρήνη, τη συνεννόηση και τη συνεργασία τόσο των κοινωνικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας όσο όμως και όλων των πλευρών που συναπαρτίζουν αυτή την εύθραυστη γειτονιά στα νοτιοανατολικά της Ευρώπης. Άρα είναι χρήσιμο αυτό το δώρο και συμβολικό", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όλοι μας είμαστε στο ίδιο σκάφος και όχι μόνο πρέπει να ξεπεράσει τις φορτούνες, αλλά να πλεύσει προς τα μπρος

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα σύντομο απολογισμό της κρίσης, εστιάζοντας στην "επόμενη μέρα".

Όπως είπε, "η κρίση πίεσε την κοινωνία και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και τις οδήγησε στα όρια τους. Αντέξαμε, αντέξατε", ανέφερε απευθυνόμενος στο ακροατήριό του, "και σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα νέο ξεκίνημα".

"Η ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, παρά την κατάρρευση της εσωτερικής ζήτησης και το χάσμα στο κόστος δανεισμού ανάμεσα στο βορρά και τον ευρωπαϊκό νότο, έδειξε αξιοσημείωτη αντοχή, δεν εγκατέλειψε την κοινωνική της αναφορά και σήμερα είναι έτοιμη να συμβάλει ως πρωτεργάτης, και όχι ως κομπάρσος στην εθνική προσπάθεια να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης και της απασχόλησης, το στοίχημα δηλαδή για το μέλλον αυτού του τόπου". "Μόνο που", όπως παρατήρησε, "τη φορά αυτή ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει σε στέρεες βάσεις".

"Εγώ προσωπικά, και όλη η κυβέρνηση είμαστε εδώ να ανταλλάξουμε απόψεις, με ουσιαστικό, διαρκή, ανοιχτό, ειλικρινή διάλογο και να αντιμετωπίσουμε, πιστεύω αποφασιστικά και αποτελεσματικά τις προκλήσεις μας που είναι μπροστά μας, είναι κρίσιμες και σημαντικές".

"Σε αυτόν τον αγώνα να αισθανθούμε ότι όλοι μας είμαστε σύμμαχοι. Όλοι μας είμαστε στο ίδιο σκάφος και όχι μόνο πρέπει να ξεπεράσει τις φορτούνες, αλλά να πλεύσει προς τα μπρος -και για αυτό χρειάζεται η προσπάθεια και συνεργασία όλων μας", κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ερντογάν, Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας στη ΓΣΕΒΕΕ: Όλοι μας είμαστε στο ίδιο σκάφος που πρέπει να πλεύσει προς τα μπρος

SHARE:

24Media Network