Μήνυση Τσίπρα στην ΕΛΑΣ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΕΝΤΕ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ  (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/UROKINISSI)
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΕΝΤΕ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/UROKINISSI) EUROKINISSI

Μηνυτήρια αναφορά κατά της Ελληνικής Αστυνομίας κατέθεσε στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος της κοινοβουλευτική ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καταγγέλλοντας την αστυνομική βία

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τα προχθεσινά επεισόδια στο κέντρο των Αθηνών και ειδικότερα στο Σύνταγμα.

Ο Τσίπρας κατήγγειλε στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό την προχθεσινή αστυνομική βία και ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την αποκάλυψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών, για όσα συνέβησαν στον κέντρο της Πρωτεύουσας.

ADVERTISING

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού στην μηνυτήρια αναφορά του υπογραμμίζει ότι τα περιστατικά των τελευταίων ημερών με αποκορύφωμα τις ακρότητες της 29ης Ιουνίου 2011, στοιχειοθετούν σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις εκ μέρους των οργάνων της Πολιτείας και πρέπει να ελεγχθούν αρμοδίως και αποτελεσματικά.

Ακόμη, τονίζει ότι τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας επιτρέπουν όχι μόνο τον εντοπισμό των αστυνομικών που παρανομούν, αλλά και τον έλεγχο των εντολών που αυτοί λαμβάνουν, καθώς και των επικοινωνιών που πραγματοποιούνται.

Παράλληλα, ο Τσίπρας αναφέρει ότι κατά το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν καταγγελθεί δημόσια και επίσημα από πολίτες και επίσημους φορείς, αλλά και έχουν μεταδοθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης περιστατικά ακραίας, αδικαιολόγητης, εγκληματικής αστυνομικής βίας σε βάρος απλών πολιτών και ειρηνικών διαδηλωτών με χρήση όπλων (γκλομπ, βομβίδες κρότου - λάμψης κ.λπ.), αλλά και με ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη υγεία των πολιτών και το περιβάλλον χημικά δακρυγόνα και ασφυξιογόνα τα οποία είναι επικίνδυνα.

Σε άλλο σημείο της αναφοράς του, ο κ.Τσίπρας, υπογραμμίζει ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλά από τα χημικά είναι απαγορευμένα ή έχουν λήξει προ ετών.

Επίσης, ζήτησε να ερευνηθούν οι αποθήκες της Ελληνικής Αστυνομίας εάν υπάρχουν επικίνδυνα χημικά και εφόσον εντοπιστούν να κατασχεθούν.

Στον κ. Τέντε ο πρόεδρος του Συνασπισμού παρέδωσε δύο DVD και 38 βίντεο που δείχνουν, όπως υποστηρίζει, την απρόκλητη βία σε βάρος ανυπεράσπιστων πολιτών και τη συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων με ύποπτους κουκουλοφόρους.

Κατά την έξοδο του από το Δικαστικό Μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας, ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι επισκέφθηκε τον Τέντε "με την ελπίδα ότι κάποιοι θεσμοί στην ταλαιπωρημένη Δημοκρατία θα λειτουργούν σωστά και όσα διαπράχθηκαν συνιστούν ωμή παράβαση της Δημοκρατικής νομιμότητας. Και επανέλαβε τη ρήση του Ηλία Ηλιού: «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα»".

Η μηνυτήρια αναφορά θα διαβιβαστεί στη προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, προκειμένου να ενσωματωθεί στην προκαταρκτική έρευνα που ήδη διεξάγεται

SHARE:

24Media Network