Μηταράκης για Τσίπρα: Οι νέες επενδύσεις 37 δισ. ευρώ τον διαψεύδουν

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης σε δηλώσεις την Τρίτη 8 Ιουλίου 2014, αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σε έργα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). 
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης σε δηλώσεις την Τρίτη 8 Ιουλίου 2014, αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σε έργα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Με στοιχεία από τις Ξένες Άμεσες Επενδύσεις απάντησε στις αναφορές Τσίπρα για συνέχιση της αποεπένδυσης στην ελληνική οικονομία ο Νότης Μηταράκης

Αναφερόμενος στα λεγόμενα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα περί αποεπενδύσεων, ο Νότης Μηταράκης έδωσε στοιχεία για το ύψος των ξένων άμεσων επενδύσεων.

"Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι συνεχίζεται η αποεπένδυση στη Ελληνική Οικονομία. Τα στοιχεία τον διαψεύδουν. Το 2013, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το ύψος των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων επέστρεψε στο μέσο όρο της πενταετίας προ κρίσης.

Το Α΄ Εξάμηνο του 2014 οι ξένες άμεσες επενδύσεις υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Το ΚΕΠΕ, σε μελέτη που εξέδωσε τον Μάιο, παρουσιάζει αναλυτικά νέες επενδύσεις 37 δις ευρώ στην Ελληνική Οικονομία, ύψος ρεκόρ, οι οποίες και υλοποιούνται. Παράλληλα η Ελλάδα έχει επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και νέα κεφάλαια εισρέουν στο Χρηματιστήρια Αθηνών

Έχω επανειλημμένα παρουσιάσει στη Βουλή λίστες επενδύσεων με ονοματεπώνυμο. Κοινή πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι διαφωνεί με όλες.

Επίσης στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας είπε ότι υποσχεθήκαμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία: «την ανάπτυξη της οικονομίας σε συνθήκες δημοσιονομικής καταστολής».

Πράγματι ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος στόχος, ο οποίος όμως χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, θα επιτευχθεί εντός του 2014, καθώς θα επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ.

Βλέποντας τη συνολική παρουσία, όλοι κατανοούν ότι το σχέδιο του κ. Τσίπρα δε βγαίνει. Ποιο είναι, λοιπόν, το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ;"

SHARE:

24Media Network