Μητρόπουλος: Ή συνεχίζουμε σε αδιέξοδες διαπραγματεύσεις ή ρωτάμε τον λαό πού πρέπει να πάμε

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάββατο 23 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάββατο 23 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για το "χειρότερο, αντικοινωνικότερο σχέδιο που έχει προταθεί σε λαό" και εκτίμησε πως θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός, όχι όμως με διλήμματα τύπου "ευρώ ή δραχμή"

«Είναι μονόδρομος να ερωτηθεί ο λαός... Είναι σκηνικό απόλυτου αδιεξόδου... Ή συνεχίζουμε σε αδιέξοδες διαπραγματεύσεις ή ρωτάμε τον λαό πού πρέπει να πάμε... Όχι ερώτηση "ευρώ ή δραχμή" αυτό θα ήταν μια τραγωδία» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

Χαρακτήρισε ως «σχέδιο εξώθησης από τις διαπραγματεύσεις και πολεμικό ανακοινωθέν» το σχέδιο κειμένου των δανειστών. «Είναι το χειρότερο, αντικοινωνικότερο σχέδιο που έχει προταθεί ποτέ σε λαό, δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να περάσει το σχέδιο από Κοινοβουλευτική Ομάδα, δεν θα το προτείνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει στοιχείο σύμπτωσης, ο Τσίπρας αγωνιωδώς ζητάει διέξοδο αυτοί επιμένουν στην εκτεταμένη εφαρμογή του προγράμματος» υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «υπερβάλαμε ως προς τις δυνατότητες μας, υποτιμήθηκε η κατάσταση... Κυριάρχησε η ακραία γραμμή Σόιμπλε και Λαγκάρντ... Δεν υπάρχει στοιχείο σύμπτωσης, πρόκειται για απόλυτο αδιέξοδο». Ο κ. Μητρόπουλος άφησε δε αιχμές για τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο κειμένου ως «νομοτελειακή εξέλιξη όσων δυστυχώς αποφασίστηκαν στις 20 Φλεβάρη και δέσμευσαν τη χώρα μας. Η στάση των δανειστών είναι γραμμή εμμονής στη συμφωνία».

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αριστερή πλατφόρμα: Ασφυξία. Οι δανειστές δεν θέλουν συμφωνία

Σούζαν Γουότκινς: Η έξοδος από το ευρώ έπρεπε να είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

SHARE: