Μητσοτάκης από Βαρυμπόμπη: “Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με τον χρόνο θα ξαναγίνει”

Μητσοτάκης από Βαρυμπόμπη: “Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με τον χρόνο θα ξαναγίνει”
Η χειραψία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με πυροσβέστη Eurokinissi

Το Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων "Όλυμπος" στην περιοχή της Βαρυμπόμπης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός.

Ένα «μεγάλο ευχαριστώ» στις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος που επιχειρούν για δεύτερη ημέρα στις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν στη βόρεια Αττική» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που μετέβη λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης (4/8) στο κινητό συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αυτού του είδους οι πυρκαγιές οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση, είναι πιο εφιαλτικές.

«Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε καμία απώλεια ζωής και το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά», είπε.

«Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν από δω και στο εξής θα ξεκινήσει άμεσα η δουλειά τους καταγραφή των ζημιών. Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με το χρόνο θα ξαναγίνει γίνει όμως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας έχουμε κάποιες μέρες ακόμα καύσωνα».

Συνέχισε λέγοντας πως «μτά θα αρχίσουν οι άνεμοι οπότε θα ζητήσω από όλους και από όλους να παραμείνουμε σε απόλυτη εγρήγορση έτσι ώστε η ζημιά που θα γίνει από δω και στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη».

Τέλος, είπε και πάλι «ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους στο Πυροσβεστικό Σώμα στην αστυνομία που με τόση αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τη σύσκεψη πήγε στις περιοχές που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά, είδε από κοντά τις καταστροφές, συνομίλησε με τους ανθρώπους που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της φωτιάς και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους.

Χαρδαλιάς: “Ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα”

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα και εξήρε τον έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων: «Ήταν άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Η δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα και στα τέσσερα μέτωπα έφερε καρπούς. Από τα τέσσερα μέτωπα, το ξημέρωμα μας βρήκε με ένα ενεργό, τα υπόλοιπα σε ύφεση. Υπάρχει πάρα πολλή ακόμα δουλειά να κάνουμε μέσα στο πεδίο, μέσα στις ρεματιές και νομίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προχωρήσαμε σε επιπλέον απομακρύνσεις και εκκενώσεις. Καταλαβαίνετε ότι το θερμικό φορτίο ήταν μεγάλο, μας βοήθησε το γεγονός ότι οι άνεμοι είχαν πέσει, υπήρχε μία σχετική άπνοια, είχε ανέβει σχετικά η υγρασία και με τη δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα, νομίζω ότι καταφέραμε και μειώσαμε τα μέτωπα. Για αυτό και πλέον τα εναέρια έχουν μία συγκεκριμένη αποστολή, να κλείσουν λιγάκι τα μέτωπα αυτά, ώστε να πάμε σε μία τουλάχιστον οριοθέτηση της κατάστασης» είπε χαρακτηριστκά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα