‘Μητσοτάκης απολογούμενος’, ο στόχος Τσίπρα

‘Μητσοτάκης απολογούμενος’, ο στόχος Τσίπρα

Με άγριες διαθέσεις αναμένει μεθαύριο στην "Ώρα του Πρωθυπουργού" στη Βουλή τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς σχεδιάζει "σφυροκόπημα" του προέδρου της ΝΔ για την δημόσια τάξη, την υπόθεση Αυγενάκη, αλλά και το σκάνδαλο Siemens

Να μετατρέψει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από εγκαλούντα σε εγκαλούμενο, αν όχι “απολογούμενο”, αντιστρέφοντας τους όρους διεξαγωγής της πολιτικής αντιπαράθεσης, θα επιχειρήσει μεθαύριο στη Βουλή ο πρωθυπουργός, με κύριο στόχο να στραφούν στη ΝΔ και προσωπικά στον αρχηγό της τα φώτα της… αρνητικής δημοσιότητας.

Η “επιχείρηση μπούμερανγκ”, άλλωστε, στηρίζεται σε συγκεκριμένα θέματα που προέκυψαν αυτές τις ημέρες στην επικαιρότητα και, όπως τουλάχιστον εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του όλα τα “χαρτιά” ώστε να “τουμπάρει” την απόπειρα του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον βάλει σε δύσκολη θέση.

Στο κάδρο και η Siemens

Άλλωστε, από χθες το απόγευμα προστέθηκαν στην “φαρέτρα” του Μεγάρου Μαξίμου και του Αλέξη Τσίπρα και οι αποκαλύψεις της πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου κατά της οικογένειας Μητσοτάκη και του προέδρου της ΝΔ κατά τη συνέχιση της δίκης για το σκάνδαλο Siemens. Το στίγμα των προθέσεων του Αλέξη Τσίπρα για τη μεθαυριανή συζήτηση στη Βουλή έδωσε, άλλωστε, χθες το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του: “Για κακή τύχη του προέδρου της ΝΔ  κ.Μητσοτάκη, η  κατάθεση της επίκαιρης ερώτησης στον πρωθυπουργό για την «ανομία»,  δεν συνέπεσε μόνο με το δημοσίευμα για εμπλοκή του  γραμματέα του κόμματος κ. Αυγενάκη  σε εγκληματικό κύκλωμα, αλλά και με τη συνέχιση της δίκης της Siemens. Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) κατάθεση της γραμματέως  του κ. Χριστοφοράκου, κ. Τσακάλου, για τις δωρεές της Siemens στη ΝΔ, σε μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ενδεικτική της επιλεκτικής σχέσης του ίδιου και της ΝΔ με τη «νομιμότητα»”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου, καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης “να ενημερώσει τον ελληνικό λαό”.

Ταυτοχρόνως, όπως προαναφέρθηκε, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να φέρει σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα της εφημερίδας “Documento” για την δικογραφία που εμπλέκει τον γραμματέα της ΝΔ με εγκληματικά κυκλώματα. “Θα τεθούν και τα συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη για την κάλυψη που παρέχει στον κ. Αυγενάκη ο οποίος  φέρεται ότι διατηρούσε ειδικές σχέσεις και  παρείχε εξυπηρετήσεις  σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου”, προανήγγειλε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες. Άλλωστε, από την προσοχή του Μεγάρου Μαξίμου δεν έχει διαφύγει το γεγονός ότι η ίδια η ΝΔ δεν έχει υπερασπιστεί, με ανακοίνωσή της, τον γραμματέα της, αλλά ο κ. Αυγενάκης έχει αφεθεί μόνος του να διαψεύσει τα δημοσιεύματα καταγγέλλοντας “παρακράτος Τσίπρα-Καμμένου-Βαξεβάνη”.

Αλλαγή ατζέντας

Πέραν αυτών των δύσοσμων υποθέσεων, ο πρωθυπουργός θα προσέλθει μεθαύριο στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής με στόχο να “πάρει την ατζέντα” σε ένα προνομιακό για την ΝΔ πεδίο: σε θέματα “ανομίας”, δημόσιας τάξης και δημόσιας ασφάλειας. Σημειωτέον, εξάλλου, πως η συζήτηση στη Βουλή διεξάγεται έπειτα από σχετική ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που καταγγέλλει “ανομία” και πετά το γάντι στον πρωθυπουργό ζητώντας απαντήσεις.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, θα έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα για να επικαλεστεί, προκειμένου να κερδίσει το “μπρα ντε φερ” με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. “Σε κάθε περίπτωση, οι απαραίτητες απαντήσεις στο θέμα της ασφάλειας θα δοθούν και από τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Παρασκευή στη Βουλή. Πέραν τούτου όμως, ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα δεδομένα που καταρρίπτουν έναν ακόμα ψεύτικο ισχυρισμό της ΝΔ”, προανήγγειλε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας πως αυτό “δεν είναι ιδιαιτέρως δύσκολο”. Παράλληλα, άλλωστε, ο υπουργός Επικρατείας απαρίθμησε -“ενδεικτικά” όπως λένε κυβερνητικές πηγές- “τις συλλήψεις των απαγωγέων του επιχειρηματία Λεμπιδάκη, του αποστολέα των εκρηκτικών δεμάτων, μέχρι και την εξάρθρωση για πρώτη φορά των εγκληματικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα