Μητσοτάκης: Δεν είναι γλάστρα ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Μητσοτάκης: Δεν είναι γλάστρα ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ από τα Ιωάννινα εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός με τη συμπεριφορά του χθες στη Βουλή επιβεβαίωσε ότι ταυτίζεται με τον Πολάκη, δήλωσε όμως ότι εκείνος στο εξής θα μιλά για το μέλλον. "Να δω πότε θα ξαναμιλήσει ο Τσίπρας για ελίτ" είπε και για τη 13η σύνταξη και τα μέτρα σχολίασε: "Πολύ λίγα, πολύ αργά".

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή απέδειξε ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι το ίδιο, υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Ιωάννινα όπου πραγματοποίησε ομιλία στο πλαίσιο των περιοδειών του εν όψει ευρωεκλογών.

Ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες στις 26 Μαΐου να δώσουν ψήφο απόρριψης στο ΣΥΡΙΖΑ και ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ. Είπε ότι το γαλάζιο ψηφοδέλτιο συνδυάζει εμπειρία και ανανέωση και αναφέρθηκε στους παρόντες υποψήφιους ευρωβουλευτές: Καταρχήν τη Γιαννιώτισσα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, το Γιώργο Αμυρά, το Νίκο Γιαννή και τη Βίκυ Φλέσσα. Αναφέρθηκε και στο Στέλιο Κυμπουρόπουλο τονίζοντας: “Αισθάνθηκα προσωπικά την ανάγκη να καταθέσω πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ως την ελάχιστη αντίδραση αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας απέναντι σε έναν άνθρωπο που προσέβαλλε βάναυσα ένα σπουδαίο Έλληνα”.

Σημείωσε ότι ο κ.Κυμπουρόπουλος απαξιώθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά από τον κ.Τσίπρα όταν χθες στη Βουλή τον αποκάλεσε γλάστρα και πρόσθεσε: “Δεν είναι γλάστρα ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος που δίνει το δικό του αγώνα”.

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι δε θέλει να σταθεί πολύ σε αυτά που έγιναν χθες στη Βουλή, υποστήριξε όμως ότι ο κ.Τσίπρας με τη συμπεριφορά του το λόγο του, τον απαξιωτικό ενικό που χρησιμοποίησε προς εκείνον, δικαίωσε απόλυτα αυτό που λέει η ΝΔ ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι το ίδιο πράγμα. “Απέναντι σε αυτή τη νοοτροπία βρισκόμαστε συνολικά, όχι μόνο εμείς στη ΝΔ αλλά όλη η δημοκρατική Ελλάδα πιστεύω, απέναντι σε λογικές αυταρχισμού λογικές καθεστωτισμού που διχάζουν τους Έλληνες και συνοψίζονται στο χυδαίο σύνθημα ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”, εκτίμησε.

Υποστήριξε επίσης ότι ο κ.Τσίπρας πανικόβλητος ακύρωσε την περιοδεία του στα Γιάννενα πριν τρεις ημέρες, προφανώς αντιλαμβανόμενος την τεράστια κατακραυγή από την ιστορία με τα κότερα, για να αλλάξει την ατζέντα και να μας πει ότι θα δώσει κάποια χρήματα από το υστέρημα των Ελλήνων, που το βάφτισε 13η σύνταξη και κάποιες ελαφρύνσεις” και σχολίασε: “Πολύ λίγα πολύ αργά”.

Κατηγόρησε εξάλλου τον πρωθυπουργό ότι επί τέσσερα χρόνια διέλυσε τη μεσαία τάξη,τους ελεύθερους επαγγελματίες τους συνταξιούχους και πρόσθεσε ειρωνικά: “Πιστεύει κανείς τώρα ότι 18 μέρες πριν τις εκλογές θα αλλάξει κλίμα με ένα προεκλογικό έκτακτο επίδομα”. Δήλωσε όμως πεπεισμένος ότι “οι Έλληνες πολίτες του έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη και στις 26 Μαΐου θα του στείλουν το οριστικό μήνυμα”.

Ο κ.Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι με κυβέρνηση ΝΔ ο ΦΠΑ θα μειωθεί παντού στην εστίαση σημειώνοντας ότι ο κ.Τσίπρας άφησε έξω από την εξαγγελθείσα μείωση τον καφέ και τα αναψυκτικά. “ΦΠΑ 13% παντού σε όλα τα τρόφιμα, όπως είχε κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά. Ο κ.Τσίπρας περηφανεύεται ότι θα μας γυρίσει εκεί που ήμασταν πριν από πέντε χρόνια” δήλωσε.

Τον πρόεδρο της ΝΔ προλόγισαν κατά το νέο μοντέλο που εφαρμόζει στις περιοδείες του δύο νέοι άνθρωποι, ένας αναπληρωτής εκπαιδευτικός και μια 29χρονη νέα αρχιτέκτονας από τα Ιωάννινα.

Με αφορμή τον πρόλογο του αναπληρωτή εκπαιδευτικού, ο κ.Μητσοτάκης επισήμανε: “Ενοχλούνται στο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλάμε για δημόσια υγεία και παιδεία, γιατί επιμένουν να παρουσιάζουν τη ΝΔ ως το κόμμα των ελίτ” προσθέτοντας καυστικά: “Να δω πότε θα ξαναμιλήσει ο κ.Τσίπρας για ελίτ που κάνει διακοπές σε σκάφη πολυτελείας με αυτούς που κατηγορεί”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις σχέσεις Ελλάδας- Αλβανίας και έστειλε μήνυμα ότι για τα Τίρανα ο δρόμος προς την ΕΕ θα παραμένει κλειστός όσο δε σέβονται την εθνική ελληνική μειονότητα, όσο δεν της αναγνωρίζουν το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, όσο επιβουλεύονται τις περιουσίες των Ελλήνων της Β. Ηπειρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα