Μητσοτάκης: “Δεν πιστεύω να αργήσει η συνάντησή μου με Ερντογάν”

Μητσοτάκης: “Δεν πιστεύω να αργήσει η συνάντησή μου με Ερντογάν”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Για την αντιπαράθεση του υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογο του τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός. "Άψογος ο Δένδιας απέναντι στον Τσαβούσογλου".

Τις πληροφορίες περί ενόχλησης του Μαξίμου για την on camera αντιπαράθεση του Νίκου Δένδια με τον ομόλογο του υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούγλου θέλησε να διασκεδάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο χειρισμός από την πλευρά του κ. Δένδια υπήρξε άψογος δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο πρωθυπουργός, αναφέροντας μάλιστα ότι αν και δεν ήταν πρόθεση κανενός η σύγκρουση, ο ίδιος είχε δώσει οδηγία στον υπουργό Εξωτερικών να απαντήσει εάν προκληθεί.

Εκτίμησε παρόλα αυτά ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχιστεί και ότι δεν θα αργήσει ιδιαίτερα και μία συνάντηση του ίδιου με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα αφού διαβεβαίωσε ότι επιδοκιμάζει τους χειρισμούς Δένδια στην Άγκυρα και πως βρισκόταν σε συνεννόηση με τον υπουργό Εξωτερικών, επισήμανε ότι η αντιπαράθεση αυτή προκλήθηκε μόνο γιατί ο κ. Τσαβουσογλου επέλεξε να απαντήσει στον κ.Δένδια, ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα είχαμε δύο πρωτολογίες και η συζήτηση θα τελείωνε εκεί. Έκανε δε λόγο για απρέπεια του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ενώ υποστήριξε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έθεσε το λειτουργικό πλαίσιο, το “γήπεδο” στο οποίο πρέπει να “παίξουν” Ελλάδα και Τουρκία που δεν είναι άλλο από αυτό του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας.

Εκτίμησε πάντως ότι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις έχουν και τη χρησιμότητα τους, διότι καταδεικνύουν ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και κράτησε από τη συνάντηση αυτή το γεγονός ότι όπως είπε τέθηκαν όλα τα θέματα με ειλικρίνεια. Επισήμανε επίσης ότι όλοι πλέον γνωρίζουν ότι τα ελληνοτουρκικά θέματα είναι και ευρωτουρκικά, καθώς και πως ό,τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο αφορά την Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε συνεπώς ότι το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινήθηκε ο κ. Δένδιας ήταν το απολύτως ορθό και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα υπερασπίζεται πάντα με αυτοπεποίθηση τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά με την ίδια αυτοπεποίθηση θα τείνει και χείρα φιλίας. “Δεν έκρυψα ποτέ, από την πρώτη συνάντηση μου με τον Τούρκο πρόεδρο, ότι επιθυμία μου ήταν να έχουμε συνεννόηση” πρόσθεσε. 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version