Μητσοτάκης: Δύσκολη η επαναδιαπραγμάτευση στον αριθμό των απολύσεων

Διαδοχικές συναντήσεις υπουργών της κυβέρνησης με την τρόικα το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, στο υπ. Οικονομικών.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Διαδοχικές συναντήσεις υπουργών της κυβέρνησης με την τρόικα το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, στο υπ. Οικονομικών. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο υπουργός χαρακτήρισε τη συμφωνία για τους 600 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ  «λύση ικανοποιητική και συμβατή με τις υποχρεώσεις της χώρας

Δεν είναι πιθανή η επιτυχής επαναδιαπραγμάτευση των απολύσεων εκτίμησε μία ημέρα μετά την απόφαση για προκήρυξη 600 θέσεων για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, την οποια χαρακτήρισε λύση συμβατή με τις υποχρεώσεις της χώρας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα ήμουν ο ευτυχέστερος των υπουργών αν το πετυχαίναμε, ο πρώτος που θα ήταν ανακουφισμένος θα ήμουν εγώ, αναλαμβάνω σκληρό πολιτικό κόστος, αλλά δεν θεωρώ πολύ πιθανή την επαναδιαπραγμάτευση των απολύσεων», δήλωσε στο ΣΚΑΪ.

 «Κάθε φορά που είχαμε ακολουθήσει στρατηγική να πετάμε το μπαλάκι στο μέλλον, βρισκόμασταν προ τετελεσμένων και υποχρεωνόμασταν σε σκληρές οριζόντιες αποφάσεις», σχολίασε ο κ.Μητσοτάκης και διερωτήθηκε ποια θα είναι η συνέχεια εάν αρχίσουν οι εκπτώσεις στον κεντρικό σχεδιασμό όσον αφορά άλλες ομάδες εργαζομένων όπως οι σχολικοί φύλακες και οι καθαρίστριες.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε μάλιστα στην προσπάθεια τόσο του ίδιου όσο και της προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μην υπάρχουν απολύσεις από το 2015 και μετά, αλλά όπως υποστήριξε να «Πάμε σε ποιοτικές αλλαγές, απλοποίηση διαδικασιών, καινούργια οργανογράμματα».

Χαρακτήρισε τη συμφωνία για τους 600 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ  «λύση ικανοποιητική και συμβατή με τις υποχρεώσεις της χώρας" υπενθυμίζοντας ότι θέση του υπουργείου ηταν και παραμένει ότι δεν είναι δυνατή η επανατοποθέτηση περισσότερων από αυτό τον αριθμό.

SHARE:

24Media Network