Μητσοτάκης – Ερντογάν: “Κλείδωσε” η συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη

Μητσοτάκης – Ερντογάν: “Κλείδωσε” η συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Γραφείο πρωθυπουργού / @Dimitris Papamitsos

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως στο τέλος του 2023 θα διοργανωθεί Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, στη Θεσσαλονίκη.

«Κλείδωσε» η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Όπως δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως στο τέλος του 2023 θα διοργανωθεί Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θεωρείται σημαντικό ότι οι πρωτοβουλίες στα ελληνοτουρκικά λαμβάνονται σε μία περίοδο, όπου η Ελλάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο, φέρνοντας ως παραδείγματα την έλευση ηγετών των Βαλκανίων, και «όλης της ηγεσίας της Ευρώπης» στην Αθήνα, ενώ λίγες ημέρες μετά ήρθε στη χώρα μας ο Ινδός πρωθυπουργός της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

«Ισχύει η επίσκεψη εργασίας του Γιώργου Γεραπετρίτη στις 5 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας: «Θέλουμε να είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη -Ερντογάν στο Βίλνιους. Η χώρα μας προσέρχεται σε αυτές τις συναντήσεις χωρίς την παραμικρή διάθεση υποχώρησης αλλά με διάθεση να συνεχιστεί ο διάλογος. Κατά τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν θα προετοιμαστεί και η συνάντηση του πρωθυπουργού με το Τούρκο πρόεδρο, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα