Μητσοτάκης από Έβρο: Η Ελλάδα στέλνει μήνυμα σιγουριάς και εθνικής αυτοπεποίθησης

Μητσοτάκης από Έβρο: Η Ελλάδα στέλνει μήνυμα σιγουριάς και εθνικής αυτοπεποίθησης
Κυριάκος Μητσοτάκης στον Έβρο

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε σήμερα την τριήμερη περιοδεία του σε Θράκη και Μακεδονία από το Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου και απευθύνθηκε στην Τουρκία, ενώ τόνισε το αξιόμαχο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Την τριήμερη περιοδεία του στη Θράκη και τη Μακεδονία ξεκίνησε σήμερα από το Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης .

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τους δύο Έλληνες φρουρούς που βρίσκονται στη συνοριακή γραμμή και ξεναγήθηκε στο φυλάκιο από τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, κ. Χαράλαμπο Λαλούση. Χαρακτήρισευποχρέωσή του να βρεθεί πρώτα στο στρατιωτικό φυλάκιο των Καστανιών, συνεχάρη και επιβεβαίωσε το απόλυτα αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας: “Ιδίως σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική πολιτική συγκυρία, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στέλνουμε και στην απέναντι πλευρά ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, επιθυμίας για σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες πάντα, όμως, στηρίζονται στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και στο σεβασμό των απαράβατων κανόνων καλής γειτονίας.”

Συνεχάρη όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στα σύνορά μας: το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους στρατιώτες μας, οι οποίοι έρχονται και υπηρετούν εδώ τη στρατιωτική τους θητεία, σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό, για τα εθνικά συμφέροντα, σημείο, όπως τόνισε.

Ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, τον διαβεβαίωσε ότι είναι όλοι περήφανοι -από τον ίδιο μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη- που υπηρετούν σε αυτήν την εξαιρετικά ακριτική περιοχή, στη Θράκη. “Το Δ’ Σώμα Στρατού είναι το ισχυρότερο σώμα στρατού που διαθέτουμε, εκπέμπει πάντα ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής. Η εκπαίδευσή μας, η συντήρησή μας, η καθημερινή μας δραστηριότητα το επιβεβαιώνει αυτό. Και είμαστε δίπλα στους κατοίκους. Εδώ ξέρετε είμαστε ταυτισμένοι, ο στρατός και οι κάτοικοι είμαστε ένα” τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συμφώνησε ότι είναι απόλυτα ταυτισμένοι με την τοπική κοινωνία και πάντα αρωγοί όταν η τοπική κοινωνία τους έχει ανάγκη, εξάροντας και το συνολικό κοινωνικό τους έργο, πέραν της κύριας αποστολής τους.

Ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού απάντησε: “Το κάνουμε με μεγάλη χαρά, καταλαβαίνουμε την αξία αυτού που κάνουμε, να είμαστε δίπλα στον κάθε κάτοικο εκπέμποντας αυτό το μήνυμα εμπιστοσύνης, αξιοπιστίας και αποτροπής. Να είναι σίγουροι ότι το Δ’ Σώμα Στρατού θα εκτελέσει την αποστολή του και το ειρηνικό του έργο, αλλά και την υπηρεσιακή του αποστολή, γιατί είμαστε έτοιμοι, είμαστε υπερήφανοι και το κάνουμε και με χαμόγελο”.

Και ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν έχει καμία απολύτως αμφιβολία, προσθέτοντας: “Για αυτό και επιμένω ότι πρέπει να εκπέμπουμε πάντα, ως χώρα, ένα μήνυμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης. Μας κάνετε όλες και όλοι να αισθανόμαστε εξαιρετικά ασφαλείς. Και γι’ αυτό θέλω και προσωπικά να σας συγχαρώ.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα