Μητσοτάκης-Γεννηματά συμφωνούν να φύγει ο Τσίπρας, αλλά...

Μητσοτάκης-Γεννηματά συμφωνούν να φύγει ο Τσίπρας, αλλά...

Κοινή εκτίμηση για την ανάγκη εκλογών από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που όμως διατηρούν τις δικές τους θέσεις για την επόμενη μέρα. Την επόμενη εβδομάδα οι συναντήσεις Μητσοτάκη με Θεοδωράκη και Λεβέντη

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν ότι πρέπει να φύγει άμεσα η κυβέρνηση Τσίπρα, το ΠΑΣΟΚ όμως κρατάει τις αποστάσεις του και αποφεύγει να δεσμευτεί για την επόμενη ημέρα στη βάση των προτάσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως προκύπτει από τη σημερινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Φώφη Γεννηματά που διήρκεσε μία ώρα και συζητήθηκε το σύνολο των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων για τη χώρα.

Οι δύο πλευρές συγκλίνουν στην άποψη ότι είναι «αρνητικές» οι συνέπειες «από τη μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με ευθύνη της κυβέρνησης», ενώ παράλληλα συμφωνούν ότι και «το κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην πραγματική οικονομία επιτείνει τις δυσμενείς επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο όλων των πολιτών».

Μάλιστα όπως επισημαίνουν και οι δύο πλευρές είναι «κοινή διαπίστωση με την οποία εξάλλου συμφωνεί και η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων», ότι, «προϋπόθεση για να υπάρξει προοπτική βιώσιμης λύσης και έξοδος της χώρας από την κρίση  είναι να φύγει το ταχύτερο δυνατό η σημερινή αποτυχημένη κυβέρνηση».

Παράλληλα τόσο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ τονίζεται ότι «προφανώς τα δύο κόμματα πέραν των κοινών εκτιμήσεων για τα παραπάνω, διατηρούν το καθένα τις δικές του γνωστές και διατυπωμένες θέσεις τους, για την υπέρβαση αυτής της δύσκολης για τη χώρα και την κοινωνία κατάστασης».

Όπερ συνεπάγεται ότι παραμένουν οι διαφορές για το τι και πως θα διαδεχτεί την κυβέρνηση Τσίπρα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να θέλει κυβερνητική λύση με χαρακτηριστικά οικουμενικής κυβέρνησης που περιλαμβάνει τη συνεργασία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κάτι που όπως είναι γνωστό απορρίπτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σημερινή ηγεσία της ΝΔ.

Σύμφωνα ειδικότερα με πληροφορίες από πράσινες πηγές, η κ.Γεννηματά είπε στον κ.Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να γίνει κυβέρνηση χωρίς τους δύο πρώτους. Οι ίδιες πηγές πάντως ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δε ζήτησε κάτι συγκεκριμένο, αλλά ήθελε να δημιουργήσει κλίμα πρωτοβουλιών, στο πλαίσιο της σύμπηξης ενός αντιπολιτευτικού μετώπου.

Από την πλευρά της ΝΔ αποτιμούν ότι η κ.Γεννηματά έκανε ένα βήμα παραπάνω στη σύγκλιση της με τη θέση της ΝΔ ότι πρέπει να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας από τη θέση του πρωθυπουργού και έβλεπαν θετικό κλίμα στη συνάντηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί την Τρίτη, 4 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, με τον επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ την Τετάρτη, 5 Απριλίου, στις 5μμ, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ενώ την Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 11.00 θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σβίγκου: Αγκαζέ Μητσοτάκης Γεννηματά

«Αγκαζέ στη διάλυση των εργασιακών και στο PSI, αγκαζέ και στα "δώρα" από τη SIEMENS. Στο να φύγει ο Τσίπρας θα διαφωνούσαν;» , σχολίασε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου, με ανάρτησή της στο Twitter, για τη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιατί ο Μητσοτάκης συναντά τη Γεννηματά

Την Τρίτη η συνάντηση Μητσοτάκη- Θεοδωράκη

SHARE:

24Media Network