Μητσοτάκης για εθνικό σχέδιο κατά του bullying: Να σπάσουμε τη σιωπή – Η βία δεν είναι μαγκιά

Διαβάζεται σε 2'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας INTIME

Σε εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό.

Μήνυμα ότι η βία στο σχολικό περιβάλλον δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης των μέτρων αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας από τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να σπάσουμε τη σιωπή και πως «η βία δεν είναι μαγκιά».

«Τα φαινόμενα τα οποία βλέπουμε υπήρχαν και στη δική μας εποχή. Τότε ήταν περίπου αποδεκτά και δεν μας προβλημάτιζε το τραύμα που μπορεί να αφήσει σε ένα παιδί» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η ποιοτική διαφορά σήμερα έγκειται στο γεγονός πως «το φαινόμενο είναι σε έξαρση και παρατηρείται η έντασή τους». «Η μη ανοχή του διαφορετικού δημιουργεί το πρόβλημα».

Μιλώντας για τη νέα πλατφόρμα, στην οποία θα καταγγέλλεται ένα περιστατικό ενδοσχολικής βίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «η επιτυχία της προσπάθειας θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα διαχείρισης των συμβάντων που θα καταγγελθούν».

Είναι σημαντικό, όμως, όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης ότι, όταν βλέπουμε ένα περιστατικό «να μπαίνουν σε αυτή την πλατφόρμα και άλλα παιδιά, για να νοιώθει ο θύτης ότι δεν είναι αποδεκτή η συμπεριφορά του».

Αναφερόμενος στη χρήση κινητών, για την οποία υπάρχει ειδική μέριμνα στα νέα μέτρα, σημείωσε πως «εμείς δεν είχαμε κινητά. Είναι δύσκολο σήμερα να το φανταστείτε. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την εξάρτηση από το κινητό. Και λειτουργεί ως μέσο αναπαραγωγής εικόνων που συνιστούν ακραία εκδήλωση bullying».

Ξεκαθάρισε, δε, πως «δεν υπάρχει η λογική πώς θα τιμωρήσουμε τα παιδιά. Είναι μια λογική που σκοπό έχει να καταλάβουμε όλοι ότι υπάρχουν κανόνες. Αν δεν υπάρχουν κανόνες στο τέλος υπερισχύει ο ισχυρός και είναι αυτό που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα