Μητσοτάκης για φωτιά στην Εύβοια: Το πρωί της Τετάρτης τέσσερα καναντέρ από Κροατία και Ιταλία

Μητσοτάκης για φωτιά στην Εύβοια: Το πρωί της Τετάρτης τέσσερα καναντέρ από Κροατία και Ιταλία
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019. Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και ενημερώθηκε για την πορεία της καταστροφικής φωτιάς στην Εύβοια. Οι πυροσβέστες να ξέρουν ότι απολαμβάνουν του θαυμασμού όλης της κοινωνίας, τόνισε. Στις δύσκολες συνθήκες αναφέρθηκε και ο Χρυσοχοϊδης

Την άφιξη αύριο το πρωί τεσσάρων καναντέρ, ώστε να συνδράμουν στη φωτιά της Εύβοιας, από την Κροατία και την Ιταλία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε από την Κρήτη όπου βρισκόταν για διακοπές λόγω των δυσάρεστων εξελίξεων με την πυρκαγιά στην Εύβοια και μετέβη στις έξι και μισή το απόγευμα, συνοδευόμενος από το νέο διευθυντή του γραφείου τύπου του Μαξίμου Δημήτρη Τσιόδρα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Μετά την ενημέρωση, ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην άφιξη των τεσσάρων καναντέρ μετά το αίτημα συνδρομής στον ευρωπαϊκό οργανισμό πολιτικής προστασίας, επισημαίνοντας ότι αποτελεί απόδειξη της ανάγκης να υπάρχει περισσότερη αλληλεγγύη στα θέματα πολιτικής προστασίας.

Ο πρωθυπουργός είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και άνδρες της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που όπως τόνισε “και σημερα δίνουν ένα μεγάλο αγώνα κόντρα σε μία πολύ δυσκολη πυρκαγιά”’. Επανέλαβε ότι: “Οι συνθήκες σήμερα εξαιρετικά δύσκολες” και τόνισε ότι το πρώτο μέλημα του κράτους ειναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αμέσως μετά η προστασία των περιουσιών των πολιτών.

“Γινεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, ό,τι μπορεί να γίνει έχει γίνει” υπογράμμισε ο κ.Μητσοτάκης θέλοντας να δείξει ότι το κράτος εξάντλησε όλα τα μέσα και εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη βοήθεια ου καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Επανέλαβε και ζητήσε από τους πολίτες να ακουνε πάντα τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που όπως τόνισε είναι και η μόνη αρμόδια μαζί με το πυροσβεστικό σώμα να ενημερώνει για το τι συμβαίνει στο μέτωπο των πυρκαγιών.

Ο κ.Μητσοτάκης έκλεισε αναφερόμενος και πάλι στους πυροσβέστες. “Ξέρω ότι οι πυροσβέστες έχουν δώσει τον εαυτό του σε αυτή την προσπάθεια, είναι ξάγρυπνοι, συχνά χωρίς φαγητό, κουρασμένοι, αλλά θέλω να ξέρουν ότι απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης και του θαυμασμού όλης της ελληνικής κοινωνίας”, δήλωσε.

Στην υπερπροσπάθεια των πυροσβεστών αναφέρθηκε και ο κ.Χρυσοχοϊδης, υπογραμμίζοντας και εκείνος ιδιαίτερα τις δύσκολες συνθήκες στη συγκεκριμένη πυρκαγιά. Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ ευχαρίστησε θερμά τον πρωθυπουργό που επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι μεταφέρει και τις ευχαριστίες “όλων των πυροσβεστών που δίνουν μάχη ενάντια στις φλόγες έχουν να κοιμηθούν ένα μήνα γιατί έχουν αφοσιωθεί στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και δίνουν σκληρή μάχη ενάντια σε δύσκολες συνθήκες”. Ο κ.Χρυσοχοϊδης τόνισε επίσης ότι προτεραιότητα είναι η διάσωση ανθρώπων και περιουσιών, καθώς και ότι η ηγεσία της Πυροσβεστικής και όλοι οι πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στο θάλαμο επιχειρήσεων και ευχαρίστησε προσωπικά τις γυναίκες και τους άντρες που συντονίζουν τη μάχη κατά των πυρκαγιών. Επίσης είδε από κοντά και το χώρο όπου ξεκίνησε να λειτουργεί το κέντρο αποστολής μηνυμάτων έγκαιρης προειδοποίησης «112».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα