Μητσοτάκης για Μόρια: Θα έρθει στο φως η αλήθεια για τα κονδύλια. Η Ελλάδα δε θα γίνει Βενεζουέλα

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Για εκφοβισμό όσων ασκούν κριτική στη διαχείριση του προσφυγικού κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή τη μήνυση Καμμένου κατά δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου, ενώ χαρακτήρισε ντροπή για την πατρίδα μας όσα συμβαίνουν στη Μόρια

"Όσα συμβαίνουν στη Μόρια είναι ντροπή για την πατρίδα μας. Και για τη ντροπή αυτή, φέρει αποκλειστική ευθύνη η Κυβέρνηση και οι συνεργάτες της", αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη  μήνυση του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου κατά δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου για ρεπορτάζ με αντικείμενο τη διαχειριση των κονδυλίων για το προσφυγικό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τα μέλη της κυβέρνησης ότι: "Πήραν 1,6 δισ. ευρώ. Και έφτιαξαν τον αθλιότερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο, όπως λένε πλέον τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Πουλάνε ευαισθησία στα λόγια αλλά με τις πράξεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας".

ADVERTISING

Κατήγγειλε επίσης πως: "Η Κυβέρνηση, αντί να απολογείται εκφοβίζει όποιον της ασκεί έλεγχο και κριτική. Το Σάββατο τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου μετά από μήνυση του κ. Καμμένου. Όχι γιατί τον συκοφάντησαν. Αλλά γιατί έθεσαν ερωτήματα για τη σκοτεινή διαχείριση τεράστιων ποσών".

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: "Ας το καταλάβουν επιτέλους: Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα γίνει Βενεζουέλα" και κατέληξε ότι δεσμεύεται για τρία πράγματα:

"Πρώτον, η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τη διαδικασία του αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου, δίνοντας προτεραιότητα στη γρήγορη εκδίκασή τους.

Δεύτερον, η αλήθεια για τη διασπάθιση των χρημάτων και τις αδιαφανείς διαδικασίες, θα έρθει στο φως.

Και τρίτον, η χώρα θα αποκτήσει μια αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική: Τα σύνορά μας θα φυλάσσονται αποτελεσματικά. Οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα προχωρούν γρήγορα. Όσοι δεν δικαιούνται προστασίας, θα επιστρέφουν αμέσως στις χώρες προέλευσής τους. Και όσοι βρίσκονται σε αυτή τη χώρα θα ζουν σε συνθήκες ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ: Οι τραμπουκισμοί του Καμμένου δεν φοβίζουν κανέναν

Χατζηδάκης: Ήρθαν να εκφράσουν υποτίθεται το νέο και εκφράζουν το πιο παλιό από το παλιό

SHARE:

24Media Network