Μητσοτάκης για Τζόκερ: Εάν η αστυνομία παρενέβη με τρόπο υπερβολικό να το συζητήσουμε

Μητσοτάκης για Τζόκερ: Εάν η αστυνομία παρενέβη με τρόπο υπερβολικό να το συζητήσουμε

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δουλειά της αστυνομίας είναι να παρεμβαίνει σε καταγγελίες, πήρε όμως αποστάσεις από τον τρόπο που έγινε. Υπό συζήτηση το νομικό πλαίσιο

Στο περιστατικό με τους ελέγχους σε κινηματογράφους για την παρουσία ανηλίκων στην ταινία Τζόκερ αναφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να αποδραματοποιήσει το ζήτημα, αλλά παίρνοντας αποστάσεις από τον όλο χειρισμό των εμπλεκόμενων υπουργείων και παραδεχόμενος εμμέσως ότι ενδεχομένως να υπήρξε υπερβολή από την Αστυνομία.

“Πρόσφατα τις δύο τελευταίες μέρες ζήσαμε μία μάχη εντυπώσεων γύρω από ένα περιστατικό στις φήμες χωρίς να έχει καταλάβει κανείς ακριβώς τι έχει συμβεί διαμορφώθηκε σε μία παρωδία του, κάτι το οποίο εμποδίζει ακόμα και σήμερα τη νηφάλια προσέγγιση αυτού του ζητήματος. Αναφέρομαι στην όλη συζήτηση που ξέσπασε γύρω από το ζήτημα της ταινίας Τζόκερ” είπε ο πρωθυπουργός

“Πράγματι, δουλειά της αστυνομίας είναι να παρεμβαίνει όταν γίνεται μία καταγγελία. Αν παρενέβη με τρόπο υπερβολικό εδώ πέρα είμαστε να το συζητήσουμε αυτό” πρόσθεσε και συνέχισε αναφερόμενος πλέον στο νομοθετικό πλαίσιο, το οποιο ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αφήσει ανοιχτό να αλλάξει:

“Αν θεωρούμε ότι ο νόμος ο οποίος ορίζει το πλαίσιο προστασίας των ανηλίκων για τις τηλεοπτικές ταινίες είναι ένας νόμος ο οποίος πρέπει να αλλάξει να το συζητήσουμε και αυτό με νηφαλιότητα. Ακούω τη συζήτηση ότι αν κάποιος έχει πρόσβαση σε απεριόριστο υλικό από το κινητό του ποιοι είμαστε εμείς που θα επιβάλουμε περιορισμούς στο τι θα δει στον κινηματογράφο. Αναγνωρίζω όμως απόλυτα ότι η δημόσια σφαίρα διακατέχεται από διαφορετικούς κανόνες από την ιδιωτική σφαίρα.”

Και ο κ.Μητσοτάκης κατέληξε: “Όλα αυτά λοιπόν θα μπορούσε να τα συζητήσουμε ήρεμα, απλά, δημοκρατικά, να πάρουμε αφορμή από ένα πραγματικό περιστατικό, το οποίο μας ευαισθητοποιεί και να καταλήξουμε σε μία λύση η οποία είναι αμοιβαία αποδεκτή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα