Μητσοτάκης: 'Η ασφάλεια προτεραιότητα της Ευρώπης'

European People's Party (EPP) congress before Brexit EU Summit, in Brussels, on June 28, 2016 /             ..  28 , 2016.
European People's Party (EPP) congress before Brexit EU Summit, in Brussels, on June 28, 2016 / .. 28 , 2016. SOOC

"Σκοπός των τρομοκρατών είναι να σπείρει το φόβο και τον πανικό στις δυτικές κοινωνίες. Δεν θα το επιτρέψουμε" υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ

Στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.),που διεξάγεται σήμερα  στις Βρυξέλλες, μετέχει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ασφάλειας στην Ευρώπη που σχετίζεται και με την αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της.

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Μητσοτάκη:

«Η Ευρώπη απειλείται από ένα νέο είδος ακραίας τρομοκρατίας, που αμφισβητεί ευθέως το δυτικό δημοκρατικό τρόπο ζωής.

Σκοπός των τρομοκρατών είναι να σπείρει το φόβο και τον πανικό στις δυτικές κοινωνίες.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Η ασφάλεια πρέπει να είναι η απόλυτη πρώτη προτεραιότητά μας. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας, είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας.

Για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ασφάλεια για τους ευρωπαίους πολίτες απαιτείται αφενός αποφασιστικότητα και αφετέρου ουσιαστική συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ένας ακόμα λόγος που η ευρωπαϊκή ενοποίηση πρέπει να προχωρήσει μα ταχείς ρυθμούς.

Και βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση, για μια ασφαλή Ευρώπη, είναι η ουσιαστική, αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.

Αυτή είναι μια αποστολή που η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει να εκπληρώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

(Φωτογραφία: Sooc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Μητσοτάκης
SHARE: