Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση φέρεται ως τροχονόμος συμφερόντων

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση φέρεται ως τροχονόμος συμφερόντων
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Στην αλλαγή της νομοθεσίας για το φάρμακο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Ρόδο. Στάθηκε ιδιαίτερα στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και τους ικανοποιητικούς μισθούς και τόνισε πως οι πολίτες θα στείλουν το Μάιο στον Τσίπρα το μήνυμα “ήρθε η ώρα να φύγεις”. Στήριξη σε Χατζημάρκο

Βέβαιος ότι οι πολίτες θα τιμωρήσουν το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες κάλπες εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στη Ρόδο.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρεται στη βουλή ως τροχονόμος συμφερόντων και πρόσθεσε με νόημα: “Για αυτό ίσως ο κ.Τσίπρας θέλει να μείνει λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία”.

Αφορμή για το σχόλιο αυτό του κ.Μητσοτάκη στάθηκε η τροπολογία, που κατέθεσε η κυβέρνηση για την τιμολόγηση των φαρμάκων, που αλλάζει τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων πρωτίστως ξένων εταιριών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη η τιμολόγηση των φαρμάκων γινόταν με βάση το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών στην ΕΕ, ενώ ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ ορίζει τιμολόγηση βάσει του μέσου όρου των δύο φτηνότερων φαρμάκων στην Ευρωζώνη και δίνει για πρώτη φορά όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης τη δυνατότητα να αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων.

Σχολίασε μάλιστα ότι είναι η ίδια κυβέρνηση και ο ίδιος πρωθυπουργός που κατακεραύνωνε τη ΝΔ λέγοντας ότι αύξανε τις τιμές των φαρμάκων και έστηνε πολιτική σκευωρία.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολούθησε σκληρή ταξική πολιτική απέναντι στη μεσαία τάξη. “Σας έπνιξε στους φόρους για να μοιράσει μετά χριστουγεννιάτικα επιδόματα” είπε χαρακτηριστικά στους παρευρισκόμενους και εξέφρασε την άποψη ότι αυτή είναι μία πολιτική που καταδίκασε την Ελλάδα στην μιζέρια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι πολίτες θα τιμωρήσου το ΣΥΡΙΖΑ και για τους χειρισμούς του στα εθνικά θέματα. Επανάλαβε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι βαθιά προβληματική και τόνισε ότι το λέει και από τη Ρόδο διότι άκουσε τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εκλιπαρούν τον Αλέξη Τσίπρα να διαπραγματευτεί αντίστοιχη συμφωνία με την Τουρκία. “Όχι, ας το αφήσουν παρακαλώ, αρκετή ζημιά έχουν κάνει στα εθνικά θέματα” είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε ότι η αρμόδια εισαγγελία μετά από μήνες άσκησε διώξεις για το Μάτι και κατά πολιτικών στελεχων και κατά της Ρένας Δούρου, την οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και στις επόμενες εκλογές.

“Αντί κάποιοι επιτέλους να σκύψουν σιωπηλά το κεφάλι, να σεβαστούν τη μνήμη των 100 νεκρών, εξακολουθούν να κουνάνε το δάχτυλο με περίσσια αλαζονεία” είπε και πρόσθεσε: “Εγώ δε θέλω να ζητήσω την παραίτηση της κ.Δουρου αλλά θα ζητήσω από τους πολίτες της Αττικής να στείλουν το μήνυμα στην κ.Δούρου και το ΣΥΡΙΖΑ, ένα μήνυμα που θα τους στείλει και τους δύο επιτέλους σπίτι τους”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξάλλου αναφέρθηκε στους στόχους των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών. Εξέφρασε τη στήριξη του στο Γιώργο Χατζημάρκο, εκφράζοντας την ελπίδα να επανεκλεγεί περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον Αντώνη Καμπουράκη στο δήμο της Ρόδου.

Τόνισε ότι η ΝΔ στηρίζει συγκεκριμένα πρόσωπα επειδή τους θέλει αρωγούς την επόμενη μέρα στη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια. Εγκωμίασε τον κ.Χατζημάρκο, ότι διαχειρίστηκε την περιφέρεια με λίγους πόρους αλλά τους αξιοποίησε με σωστό τρόπο και ανέδειξε το νότιο Αιγαίο στην πρώτη γραμμή του τουρισμού. Του χρέωσε και ότι υπήρξε και εργασιακή ειρήνη, λέγοντας ότι οι τοπικές κλαδικές συμβάσεις έδωσαν τελικά καλύτερες αμοιβές στους εργαζόμενους από ό,τι οι κλαδικές συμβάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε στο σημείο αυτό ότι θα σταθεί απέναντι σε φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας και της ανασφάλιστης εργασίας. “Η ευημερία της επιχείρησης περνά μέσα απο τις ικανοποιητικές αποδοχές και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και αυτή είναι μία θεματολογία στην οποία η ΝΔ επιμένει πολύ” τόνισε.

Δήλωσε επίσης ότι αγκαλιάζει προσωπικά την πολιτική πλατφόρμα Χατζημάρκου για νησιά χωρίς πλαστικά.

Αναφέρθηκε στην παρουσία στην εκδήλωση των υποψηφίων για την Ευρωβουλή Γιώργου Κρεμλή που κατάγεται από τη Ρόδο και έχει εμπειρία σε περιβαλλοντικά θέματα και της οινοπαραγωγού και επιχειρηματίας στον κλάδο του αγροτουρισμού, Μαίρης Τριανταφυλλοπούλου, που κατάγεται από την Κω, τονίζονττας ότι το ευρωψηφοδέλτιο συμβολίζει τη διεύρυνση και το άνοιγμα στην κοινωνία πολιτών

Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι εάν ο κ.Τσίπρας επιλέξει να εξαντλήσει πλήρως τη θητεία του οι ευρωεκλογές αποκτούν ξεχωριστή διάσταση, καθώς οι Έλληνες δε θα ψηφίσουν μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα, και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως: “Θα είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια που θα δοθεί στους Έλληνες η δυνατότητα να προσέλθουν στην κάλπη και θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον κ.Τσίπρα: Αρκετά, ως εδώ, δεν πάει άλλο, ήρθε η ώρα να φύγεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα