Μητσοτάκης: Η Μαρίκα είχε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη με τον καρκίνο

Μητσοτάκης: Η Μαρίκα είχε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη με τον καρκίνο

Πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έστειλε σε εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου ο πρόεδρος της ΝΔ, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι ο καρκίνος δεν είναι επάρατη νόσος αλλά μπορεί να καταπολεμηθεί.

Τις βασικές του προτάσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου, ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στην κεντρική εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η οποία ήταν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο καρκίνος πρέπει να αντιμετωπιστεί με τόλμη και γνώση. Και σε ό,τι αφορά την Πολιτεία, με ένα σχέδιο δράσης που θα δίνει έμφαση στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση, στη σωστή θεραπεία και προπαντός στην ανακούφιση των ασθενών, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και κατέθεσε τις πέντε βασικές προτάσεις του κόμματος γιο την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου: Πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, επιτάχυνση των διαγνωστικών εξετάσεων, άμεση διενέργεια ακτινοθεραπειών, δημιουργία ειδικών κέντρων αντιμετώπισης καρκίνου και τέλος στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

ADVERTISING

«Βασική μας προτεραιότητα αποτελούν οι πολιτικές πρόληψης του καρκίνου». Έμφαση έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, στον αντικαπνιστικό νόμο που όπως είπε θα εφαρμοστεί πλήρως και απολύτως και εξήγησε: «Όχι ως υποχρέωση και τιμωρία, αλλά ως δικαίωμα όλων να ζήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα και όσο το δυνατόν περισσότερο».

O Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην μάχη της μητέρας του, Μαρίκας με τον Καρκίνο: "Η μάνα μου, Μαρίκα Μητσοτάκη, όταν διεγνώσθη με καρκίνο του μαστού, είχε το θάρρος  σε μια εποχή που ακόμα μιλούσαμε για τον καρκίνο χωρίς να τον ονοματίζουμε -για την ακατανόμαστη ασθένεια, την επάρατο νόσο μιλούσαν όλοι- να βγει και να πει ανοιχτά: Ναι, έχω καρκίνο στο μαστό. Ο καρκίνος μπορεί να πολεμηθεί εφόσον αντιμετωπιστεί σωστά και εφόσον φυσικά διαγνωστεί έγκαιρα. Είχε το θάρρος να μιλήσει δημόσια, λοιπόν, για το πρόβλημά της και πιστεύω ότι ευαισθητοποίησε μια ολόκληρη γενιά γυναικών ώστε να δώσουν προτεραιότητα στην έγκαιρη διάγνωση. Και πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο κάποιες ζωές πρέπει να σώθηκαν".

Σήμερα το λογότυπο της ΝΔ ενσωμάτωσε το λογότυπο και το χρώμα της Παγκόσμιας Μέρας Κατά του Καρκίνου, ώστε να συμβάλλει στην εκστρατεία ενημέρωσης που εδώ και 3 χρόνια έχει αρχίσει η Διεθνής Ένωση κατά του Καρκίνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το μήνυμα Παυλόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

24Media Network