Μητσοτάκης: “Η ΝΔ είναι το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα – Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς”

Μητσοτάκης: “Η ΝΔ είναι το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα – Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς”

Οι αναφορές του πρωθυπουργού στο Food Pass, η επίκληση στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τα μηνύματα στον κομματικό μηχανισμό για τις εκλογές του 2023.

Στο Food Pass, αλλά και στις εκλογές του 2023, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με πολίτες στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στο πλαίσιο περιοδείας του που ξεκίνησε από τα εγκαίνια του νέου Μουσείου Αιγών στη Βεργίνα και θα συνεχιστεί με εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης του Flyover στη Θεσσαλονίκη.

“Πριν από δύο μέρες είχα την ευκαιρία, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, να εξαγγείλω ένα ακόμα σημαντικό μέτρο στήριξης της μεσαίας τάξης και των ασθενέστερων Ελλήνων απέναντι στην έφοδο του πληθωρισμού: 10% έκπτωση σε όλες τις αγορές που θα γίνονται από τον Φεβρουάριο και μετά για είδη πρώτης ανάγκης σε όλα τα καταστήματα τροφίμων”, υπενθύμισε ο πρωθυπουργός.

“Και τα χρήματα για να στηρίξουμε παραπάνω από τρία εκατομμύρια νοικοκυριά τα παίρνουμε από την υπερφορολόγηση των δύο ελληνικών διυλιστηρίων. Αυτό σημαίνει προοδευτική πολιτική: να παίρνεις από τους λίγους για να δίνεις στους πολλούς και όχι το ανάποδο”, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι: “Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Θα συνεχίσουμε -όπως το έχουμε κάνει μέχρι στιγμής- να είμαστε δίπλα στους αγρότες μας, στον πρωτογενή τομέα.”

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι χάρη στην ανάπτυξη η κυβέρνηση μπορεί να κάνει κοινωνική πολιτική, προσθέτοντας:

“Και μερικές φορές αιφνιδιάζουμε τους αντιπάλους μας με κινήσεις οι οποίες στρέφονται στους πιο αδύναμους. Αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Γιατί όποιος καλά γνωρίζει την ιστορία αυτής της παράταξης, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, γνωρίζει ότι είμαστε το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα στη χώρα. Πατριωτικό, λαϊκό και προοδευτικό.”

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας να μεταφέρει παντού το μήνυμα ότι οι εκλογές του 2023 είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

“Δεν είναι ώρα, φίλες και φίλοι, για πειραματισμούς. Βλέπετε τι γίνεται γύρω μας. Βλέπετε ότι δεν ξέρουμε την επόμενη μέρα ποια κρίση θα μάς ξημερώσει. Βλέπετε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη γειτονιά μας. Βλέπετε, λοιπόν, πόσο απαραίτητο είναι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να υπάρχει σταθερό χέρι στο «τιμόνι» της χώρας, το οποίο να μπορεί να καθοδηγεί το «σκάφος» με ασφάλεια στα ταραγμένα νερά”, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Δήλωσε επίσης ότι: “Θα τα δώσουμε όλα στις επόμενες εκλογές για να πείσουμε και τους καχύποπτους συμπολίτες μας ότι το έργο το οποίο έχουμε πετύχει είναι σημαντικό και ότι αξίζει να συνεχιστεί. Ότι είμαστε μια κυβέρνηση η οποία δεν είπαμε ποτέ ότι είμαστε αλάθητοι, αλλά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να διορθωνόμαστε για να γινόμαστε καλύτεροι.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα