Μητσοτάκης: Καλές ειδήσεις σταδιακά - Νεύμα για παροχές το 2020

O Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο
O Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο EUROKINISSI

"Θα ανακοινώνονται σταδιακά τα καλά νέα", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό. Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις για το μέρισμα του 2019.

Με την οικονομία και την ενημέρωση για προμήθειες του Άμυνας ξεκίνησε το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε το στίγμα για σταδιακές παροχές κατά τη διάρκεια του 2020 ανάλογα με την πορεία του προϋπολογισμού, ενώ οι αποφάσεις για το μέρισμα του 2019 θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός τόνισε όσον αφορά στη διαχείριση των, καλύτερων από το στόχο, αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού, ότι "θα ανακοινώνονται σταδιακά τα καλά νέα όσο κερδίζουμε δημοσιονομικό χώρο." 

Αφησε έτσι να εννοηθεί ότι όσο υπάρχουν θετικά στοιχεία από τον προϋπολογισμό θα προχωρά η εφαρμογή θετικών μέτρων και μέσα στο 2019 και μέσα στο 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για το μέρισμα του 2019 και για το 2020 είναι ανοιχτό να γίνονται βελτιώσεις όσο προχωρά η χρονιά, όχι μόνο στο τέλος. 

Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα ζήτησε από τους υπουργούς να υπενθυμίζουν τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι μέσα στην τετραετία θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος. Για ΔΕΗ ο πρωθυπουργός είπε πως: " Δείξαμε ότι ήμασταν διατεθειμένοι να το κάνουμε και όντως σπάσαμε αυγά. Φάνηκε ότι και η κοινωνία είναι ώριμη για αυτές τις αλλαγές". 

Για τις Ενοπλες Δυνάμεις σημείωσε ότι πρώτος στόχος είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου υλικού και μετά η προμήθεια νέου, καθώς και ότι αυτή η αναβάθμιση μπορεί να συμβάλει ώστε να δοθεί μια αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική αμυντική βιομηχανία. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το βράδυ θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Άμυνας με τρεις πτυχές, για την αναβάθμιση των F16, των Mirage και παροχές επιπλέον υλικών για την παλαιά σύμβαση των F16.

Ο κ.Μητσοτάκης έδωσε τέλος συγχαρητήρια στους υπουργούς για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, καθώς θα έχουν ψηφιστεί με τον υφιστάμενο προγραμματισμό κοντά στα 30 νομοσχέδια μέχρι το τέλος του έτους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυβέρνηση, Κοινωνικό Μέρισμα
SHARE:

24Media Network