Μητσοτάκης: Κατανοώ γιατί ο Τσίπρας τρέμει την επερχόμενη ήττα

Μητσοτάκης: Κατανοώ γιατί ο Τσίπρας τρέμει την επερχόμενη ήττα
Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη Eurokinissi

Από το Αγρίνιο ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τους τρεις στόχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές. Αναφέρθηκε στο Σκοπιανό και στην επίθεση κατά λιμενικών στα Εξάρχεια, λέγοντας στους κουκουλοφόρους: “Ως εδώ”.

Στο πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στο Αγρίνιο στο πλαίσιο των περιοδειών που συνεχίζει ανά την Ελλάδα.

“Καιρός να ψηφίσουμε, καιρός να προχωρήσουμε, καιρός να πούμε στον κ.Τσίπρα ‘αρκετά, ως εδώ, καιρός να δείξουμε την πόρτα της εξόδου στην πιο ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα” είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι τελευταία φορά που οι πολίτες ψήφισαν ήταν το Σεπτέμβριο του 2015 και επανέλαβε ότι στις 26 Μαϊου είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια που οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν “στα ψέματα, τους φόρους, το δηλητήριο του διχασμού και στην εθνική πληγή την οποία άνοιξε η συμφωνία των Πρεσπών”.

Αναφέρθηκε στους τρεις στόχους της ΝΔ: “Πρώτον, ενίσχυση της ΝΔ, καθαρή νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές ώστε να αποτελέσουν τη γέφυρα για μία μεγάλη πολιτική επικράτηση στις εθνικές εκλογές” είπε και προκάλεσε τον πρωθυπουργό για εθνικές εκλογές λέγοντας: “Καταλαβαίνω γιατί ο κ.Τσίπρας τρέμει την επερχόμενη ήττα και κατανοώ γιατί θέλει να μείνει στην εξουσία λίγες εβδομάδες λίγους μήνες ακόμη. Ομως το αργότερο αρχές Οκτωβρίου ο λαός θα προσέλθει στην κάλπη, θα δείξει την πόρτα της εξόδου στο ΣΥΡΙΖΑ και την πόρτα της εισόδου στη ΝΔ”.

Δεύτερος στόχος είπε ο κ.Μητσοτάκης είναι καμία περιφέρεια στο ΣΥΡΙΖΑ. Καλεσε τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας να δείξουν την πόρτα της εξόδου στον απερχόμενο περιφερειάρχη και να στηρίξουν τον υποψήφιο της ΝΔ Νεκταριο Φαρμάκη.

Τρίτος στόχος είναι όπως είπε “δήμαρχοι με τα δικά μας χρώματα σε όλους τους μεγάλους δήμους”. Χαρακτήρισε τις κάλπες της 26ης Μαϊου “δημοψήφισμα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ της δημοκρατίας και της ανάπτυξης”.

Ο κ.Μητσοτάκης εξάλλου σχολίασε ότι οι μόνοι ωφελημένοι από το ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που έχον να προσμένουν κάτι από έναν κομματικό πατερούλη. Αναφέρθηκε στην επίθεση κατά λιμενικών στα Εξάρχεια. “Απειλήθηκαν και μαχαιρώθηκαν από ομάδα γνωστών αγνώστων που θεωρούν τα Εξάρχεια άβατο. Τους στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ως εδώ. Την επόμενη μέρα να γνωρίζουν ότι ο νόμος θα επιβληθεί σε κάθε γωνιά της χώρας” είπε.

Αναφέρθηκε επίσης στις δύο γιαγιάδες που συνάντησε νωρίτερα στο δρόμο και αναρωτήθηκε εάν το βράδυ αυτές οι ηλικιωμένες κυρίες κοιμούνται ήσυχες στα χωριά της περιφέρειας. “Εμείς δε θέλουμε επιδόματα, θέλουμε ευκαιρίες” τόνισε επίσης ο κ.Μητσοτάκης. “Δε μπορώ να φανταστώ ότι το όνειρο ενός 20αρη είναι να έρθει ο Δεκέμβριος να πάρει ένα επίδομα από το κράτος, να πάρει και 200 ευρώ από τη σύνταξη του παππού για να βγάλει το χρόνο είπε και πρόσθεσε: “Δεν είναι αυτό το όραμα μου για την Ελλάδα”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι οι καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης χρειάζονται επενδύσεις και οι επενδύσεις χρειάζονται χαμηλότερη φορολογία και διευκολύνσεις. “Αυτό να κρατήσετε από το πρόγραμμα της ΝΔ: η ΝΔ θα μειώσει φόρους και εισφορές και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας με ιδιωτικές επενδύσεις” υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε στην ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στη σημασία που έχουν οι ευρωεκλογές για το μέλλον της Ελλάδας. Τόνισε ότι και στην Αιτωλοακαρνανία έχει σημασία τι θα γίνει στην Ευρώπη την επόμενη ημέρα, λέγοντας: “Εχει σημασία να μου δώσετε τη δύναμη να διαπραγματευτώ με την Ευρώπη την επόμενη ημέρα χαμηλότερα πλεονάσματα για να έχουμε μικρότερους φόρους, να διεκδικήσουμε περισσότερους πόρους”.

Προέβλεψε ότι ο κ.Τσίπρας θα πει προεκλογικά ότι η ΝΔ είναι ένα νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό κόμμα και σχολίασε: “Είναι ο ίδιος που αποκάλεσε όλους τους Έλληνες που βρέθηκαν απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών ακροδεξιούς. Του απαντώ και από εδώ: Όλοι όσοι βρεθήκαμε απέναντι στη συμφωνία, δεν είμαστε εθνικιστές, είμαστε πατριώτες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα