Μητσοτάκης: Με την Ελλάδα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών 

Μητσοτάκης: Με την Ελλάδα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών 

Το δίλημμα των ευρωεκλογών όρισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην Καβάλα, προαναγγέλλοντας την αυριανή πρόταση μομφής. Απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους ψηφοφόρους και σε όσους δεν έχουν ψηφίσει ξανά ΝΔ. "Είμαστε και φιλελεύθεροι και πατριώτες" δήλωσε. Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι ανακυκλώνει φθαρμένα υλικά του ΠΑΣΟΚ.

Στο πρόσωπο του Παύλου Πολάκη εστιάζει την αντεπίθεση της η Νέα Δημοκρατία με την αυριανή πρόταση μομφής στην οποία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Καβάλα, συνοψίζοντας το δίλημμα των ευρωεκλογών στο ερώτημα: “Με την Ελλάδα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών;”

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απάντησε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος παρουσιάζοντας νωρίτερα τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις σε ταμεία, δήμους και εφορία, χαρακτήρισε λάθος την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με το επιχείρημα ότι πρέπει να συζητηθεί πρώτα αυτό το νομοσχέδιο. Ξεκαθάρισε όμως ουσιαστικά ότι αύριο στη Βουλή η ΝΔ και ο ίδιος προσωπικά καταθέτουν πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, γιατί όπως είπε στο πρόσωπο του συνοψίζεται ο κυνισμός και η φασιστική νοοτροπία. 

Έπλεξε εξάλλου το εγκώμιο του υποψήφιου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλο και στηλίτευσε την κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα στον υπουργό του.

“Τσίπρας ίσον Πολάκης, Πολάκης ίσον Τσίπρας, απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση στεκόμαστε και σε αυτή την κυβέρνηση θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ο λαός στις 26 Μαϊου”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις αποκαλύψεις για το Μάτι. “Ανατρίχιασα όταν είδα αυτά που έδειξε η τηλεοπτική αυτή εκπομπή, γιατί σκεφτόμουν πόσο κυνισμό και αδιαφορία γι την ανθρώπινη ζωή πρέπει να έχει κάποιος που στήνει μία τηλεοπτική φιέστα την ώρα που γνωρίζει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία τραγωδία με δεκάδες νεκρούς” είπε.

Απάντησε στις κατηγορίες πως η ΝΔ είναι το παλιό και ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο, αλλά και στον ισχυρισμό Τσίπρα ότι εκείνος είναι με τους πολλούς και η αξιωματική αντιπολίτευση με τις ελιτ. Αναρωτήθηκε που είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος τα νέα πρόσωπα. “Ανακύκλωση όλων των φθαρμένων παλιών υλικών του ΠΑΣΟΚ κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ” υποστήριξε, ενώ τόνισε ότι η ΝΔ είναι ενωμένη και ανανεωμένη. 

Σχολίασε ειρωνικά ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι το νέο που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο Πέτρος Κόκκαλης είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει παππού αλλά δεν έχει πατέρα. “Ξεχνανε ότι ο πατέρας του ταυτίστηκε όσο κανείς με τον όρο διαπλοκή στην Ελλάδα. Ο όρος διαπλοκή στην Ελλάδα γεννήθηκε για το Σωκράτη Κόκκαλη” είπε ο κ.Μητσοτάκης. 

Δήλωσε πως η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι λαϊκό κόμμα. “Είμαστε το κόμμα των πολλών, το κόμμα που δεν κάνει ταξικές διακρίσεις, το κόμμα που αγωνίζεται για όλους” είπε και πρόσθεσε: “Θέλετε να είστε με την Ελλάδα τον Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών; Αυτό είναι το δίλημμα των ευρωεκλογών”. 

Τα μηνύματα προς τους νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά
 

Ο κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε και έκλεισε την ομιλία του απευθύνοντας έκκληση στους νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Τους κάλεσε να μην πάνε σε αποχή, να αφήσουν στην άκρη την πόλωση και το διχασμό και να ψηφίσουν με την καρδιά και το μυαλό για το μέλλον, να αφήσουν στην άκρη προκαταλήψεις τις οποίες μπορεί να έχουν και να δουν τι έγινε πραγματικά στη χώρα τα τελευταία χρόνια και τι μπορεί να γίνει στο εξής. 

Αναφέρθηκε στα τρία παιδιά του και τόνισε ότι ακούει τον προβληματισμό της γενιάς που μεγάλωσε μέσα στην κρίση. “Τους λέμε μπορούμε να ελπίζουμε σε μία φωτεινή Ελλάδα, σε μία αισιόδοξη Ελλάδα”, δήλωσε. 

Τόνισε ότι η ψήφος είναι δύναμη τραγούδι και αναφέρθηκε στο τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου “φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα”. 

Εξάλλου μεταβαίνοντας στο κλειστό γήπεδο Καλαμίτσας για την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, έκανε μια μη προγραμματισμένη στάση στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ, στο οποίο είχε μόλις ξεκινήσει εκδήλωση του «Διαλόγου των νέων Καβάλας», στο πλαίσιο της οποίας νέοι απηύθυναν ερωτήματα σε υποψηφίους ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής και του Ποταμιού. Ο κ. Μητσοτάκης στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του επισήμανε την ανάγκη να μην απέχουν οι νέοι από τις κάλπες αλλά να συνδιαμορφώσουν με τις επιλογές τους το μέλλον τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. «Ξέρω πολύ καλά ότι οι νέοι είναι εξαιρετικά καχύποπτοι απέναντι στην πολιτική,  αλλά διατηρούν ταυτόχρονα μέσα τους την έμφυτη αισιοδοξία της νέας γενιάς. Κρατήστε την αισιοδοξία και αφήστε στην άκρη την καχυποψία. Και να θυμάστε πάντα ότι το μέλλον τελικά διαμορφώνεται από αυτούς οι οποίοι συμμετέχουν και όχι από αυτούς που απέχουν. Μη δώσετε ποτέ τη δυνατότητα σε κάποιους να αποφασίσουν για το μέλλον σας χωρίς τη δική σας συμμετοχή». 

Η ΝΔ βεβαίως θέλει να απευθυνθεί ιδιαίτερα στους νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, καθώς εκτιμάται ότι σε αυτές τις ηλικίες αφενός ενδέχεται να είναι υψηλό το ποσοστό της αποχής, αφετέρου ότι είναι μία δεξαμενή στην οποία επιχειρούν να ψαρέψουν ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ.
 

Πρόσκληση σε ψηφοφόρους που δεν έχουν ψηφίσει ξανά ΝΔ

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συνάντηση του νωρίτερα στο πλαίσιο της περιοδείας του με μία κυρία που του είπε ότι δεν έχει ψηφίσει άλλη φορά ΝΔ και ότι θα τον ψηφίσει για πρώτη φορά. Εκτίμησε με αφορμή αυτό το γεγονός ότι θα ψηφίσουν ΝΔ και πολλοί πολίτες που δεν ασπάζονται τις ιδέες της ούτε αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροδεξιοί, γιατί αντιλαμβάνονται ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι ευρύτερο. “Δημιουργείται ένα ποτάμι στο οποίο έρχονται και εκβάλλουν πολλά ρυάκια” είπε και τόνισε ότι η ΝΔ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και σε αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. 

“Έχουν το δικαίωμα να διορθώσουν την επιλογή τους, θα τους διευκολύνουμε. Ελάτε να ψηφίσετε ΝΔ για να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα της τελευταίας 4ετίας” δήλωσε χαρακτηριστικά. 

 

Είμαστε και φιλελεύθεροι και πατριώτες 

 

“Είμαστε το κόμμα της Ευρώπης και το κόμμα που θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία Ευρώπη που αλλάζει” δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή όταν θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για θέματα όπως το μεταναστευτικό στην ΕΕ την επόμενη πενταετία. 

“Εμείς πιστεύουμε στη ΝΔ ότι η χώρα έχει σύνορα και τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται” υπογράμμισε.

Επανέλαβε επίσης την πρόθεση του να πάει στην Ευρώπη μία ισχυρή λαϊκή εντολή και να διεκδικήσει χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα διότι “η χώρα δεν πρέπει να δεσμεύεται από πολιτικές επιλογές μίας κυβέρνηση που οδήγησε τη χώρα σε αδιέξοδα”. Σημείωσε ότι αυτή η διεκδίκηση θα γίνει πιο εύκολη εφόσον δοθεί η μάχη στα πλαίσια του ΕΛΚ και έκανε μνεία στην επιλογή του Μανφρεντ Βέμπερ να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία από την Αθήνα. 

“Είναι καλύτερα ο πιο πιθανός πρόεδρος της Κομισιόν να είναι σύμμαχος μας σε αυτή την προσπάθεια ή αντίπαλος μας;” διερωτήθηκε ρητορικά.

Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι ανάχωμα στο λαϊκισμό στην Ελλάδα και ότι μεγάλος πολιτικός χορηγός της ΧΑ είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. “Εμείς ως η μεγάλη πατριωτική παράταξη είμαστε ανάχωμα απέναντι στα άκρα από όπου και αν προερχονται” δήλωσε, ενώ απάντησε εμμέσως και στις κατηγορίες ότι έχει εγκαταλείψει τη φιλελεύθερη του ιδεολογία.

“Είμαστε και φιλελεύθεροι και πατριώτες. Δε φοβόμαστε τον πατριωτισμό δε ντρεπόμαστε για τις ελληνικές σημαίες που βλέπω να κυματίζουν και σήμερα ψηλά” είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα