Μητσοτάκης με Μενέντεζ για Βενεζουέλα και αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Μητσοτάκης με Μενέντεζ για Βενεζουέλα και αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Κυριάκος Μητσοτάκης - Μπομπ Μενέντεζ Dimitris Papamitsos_Press Photographer_+306946384863

Εάν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές θα υπάρξει μεταβολή στη στάση της Ελλάδας για τη Βενεζουέλα, επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Αμερικανό Γερουσιαστή. Στο τραπέζι και το θέμα των αμερικανικών επενδύσεων

Με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το ζήτημα της Βενεζουέλας, στο οποίο η θέση της ΝΔ ευθυγραμμίζεται απόλυτα με αυτή των ΗΠΑ και ένα θέμα βεβαίως στο οποίο “ποντάρουν” οι γαλάζιοι για να θεραπεύσουν πληγές στις σχέσεις τους με τους Αμερικανούς λόγω της στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών. Το μήνυμα προς ΗΠΑ είναι σαφές: Εάν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές θα αλλάξει η ελληνική εξωτερική πολιτική απέναντι στη Βενεζουέλα.

Δεύτερο θέμα μέσω του οποίου επιχειρείται μία νέα σύσφιγξη των σχέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον αμερικανικό παράγοντα είναι αυτό των επενδύσεων. Την περασμένη εβδομάδα άλλωστε οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης και οι Τομεάρχες Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Υγείας Βασίλης Οικονόμου και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, είχαν συναντηθεί με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ με κύριο θέμα τις επενδύσεις και με στόχο να τονιστεί από πλευράς ΝΔ η σημασία που δίνει ως αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα και ως κυβέρνηση αύριο στην εμβάθυνση των σχέσεων με ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξάλλου έχει ορίσει ως μία βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης του, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, την προσέλκυση επενδύσεων ώστε η ανάπτυξη να φτάσει στο 4%.

Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές κατά τη σημερινή συνάντηση με τον κ.Μητσοτάκη, ο κ. Μενέντεζ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως σύμμαχος χώρα στο NATO αλλά και στους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο Αμερικανός Γερουσιαστής έκανε ειδική αναφορά στην κατάσταση στη Βενεζουέλα, στον αγώνα του λαού της για ελευθερίας και εξήρε τη στάση του κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέχεια σε δήλωση του χαρακτήρισε πολύ καλό φίλο και στενό σύμμαχο της Ελλάδας το Γερουσιαστή Μενέντεζ υπήρξε και χαιρέτισε την υπερκομματική-νομοθετική του πρωτοβουλία για την δημιουργία μιας ζώνης ασφάλειας ενεργειακής αλλά και γεωπολιτικής συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο. Υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι η πρωτοβουλία αυτή αναγνωρίζει τη σημασία της σχέσης των ΗΠΑ με την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, μιία πολιτική η οποία ξεκίνησε από κυβερνήσεις της ΝΔ και υιοθετείται και από τη σημερινή κυβέρνηση.

“Προσβλέπουμε σε μια ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας και ΗΠΑ. Και ειδικά στον οικονομικό τομέα, στην προσέλκυση επενδύσεων πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμη πολλά περισσότερα καθώς η Ελλάδα με γρήγορα βήματα, πιστεύουμε ότι μετά τις επόμενες εκλογές, θα βγει από την κρίση που την ταλαιπωρεί εδώ και μια δεκαετία” δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Ανέφερε επίσης ότι έθιξε στη συζήτηση του με το Γερουσιαστή και το θέμα των σχέσεων Ελλάδας-Ε.Ε.-ΗΠΑ με τη Βενεζουέλα. “Γνωρίζω την προσωπική ευαισθησία του Γερουσιαστή για το ζήτημα αυτό και τον διαβεβαίωσα ότι η επίσημη θέση της ΝΔ δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης” είπε και πρόσθεσε με νόημα: “Στηρίζουμε τον μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας και τοποθετούμαστε απέναντι στο αυταρχικό καθεστώς του Μαδούρο. Και εφόσον οι Έλληνες πολίτες μας εμπιστευτούν στις επόμενες εκλογές, στο ζήτημα αυτό θα υπάρξει μια ουσιαστική μεταβολή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα