Μητσοτάκης-Μπάιντεν: Τα tweet μετά τη συνάντηση τους – “Πιο ισχυρές από ποτέ οι σχέσεις μας”

Μητσοτάκης-Μπάιντεν: Τα tweet μετά τη συνάντηση τους – “Πιο ισχυρές από ποτέ οι σχέσεις μας”
Τζο και Τζιλ Μπάιντεν υποδέχτηκαν τον Κυριάκο και τη Μαρέβα Μητσοτάκη AP Photo/Susan Walsh

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασαν με αναρτήσεις τους στα social media το περιεχόμενο της συζήτησης που είχαν στον Λευκό Οίκο.

Με μία ανάρτηση στα social media νωρίς το πρωί της Τρίτης σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συνάντηση που είχε με τον Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ και τον Λευκό Οίκο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών, σημειώνοντας πως είναι “στο υψηλότερο ιστορικά επίπεδο, τόσο στο αμυντικό σκέλος όσο και σε επίπεδο εμπορίου και επενδύσεων”.

Είχα την τιμή να συναντήσω τον Πρόεδρο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Η επίσκεψή μου αυτή είναι μία ευκαιρία να αξιολογήσουμε εκ νέου το επίπεδο της σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ. Πιστεύω ειλικρινά ότι είναι στο υψηλότερο, ιστορικά, επίπεδο.

Δεν αναφέρομαι μόνο στο αμυντικό σκέλος της σχέσης μας, αλλά και στο εμπόριο, τις επενδύσεις και τον ρόλο της Ελλάδας ως αξιόπιστου εταίρου στην Ανατολική Μεσόγειο, ως μιας χώρας που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην ευρύτερη περιοχή”, έγραψε στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν, τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας), έκανε δύο αναρτήσεις, με τη μία εκ των οποία μάλιστα να συνοδεύεται από φωτογραφία που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Αμερικανός πρόεδρος μαζί με τις συζύγους τους, Τζιλ και Μαρέβα αντιστοίχως.

“Ήταν τιμή μου να φιλοξενήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό και την κυρία Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο. Η φιλία, η σχέση και η συμμαχία μεταξύ των δύο εθνών είναι ισχυρότερη από ποτέ”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα