Μητσοτάκης: Να σταματήσει ο σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα, οι μπαλωθιές στην Κρήτη και ο ρουκετοπόλεμος στη Χίο

Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα
Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί λήξαν το θέμα με Νίκα, που προκάλεσε αντιδράσεις υποστηρίζοντας ότι ο σαϊτοπόλεμος είναι στο DNA των Μεσσήνιων, και τόνισε ότι κανένα έθιμο δε μπορεί να είναι αποδεκτό όταν κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Κανένα έθιμο δε μπορεί να είναι αποδεκτό όταν κοστίζει ανθρώπινες ζωές, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Ant1 με αφορμή το θάνατο εικονολήπτη κατά το σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα, ενώ αναφέρθηκε και στις μπαλωθιές στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλήθη να σχολιάσει και τη στάση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ένα προβεβλημένο γαλάζιο στέλεχος που είναι υποψήφιος με τη ΝΔ για την περιφέρεια Πελοποννήσου, ο οποίος είχε υπογράψει και την υποψηφιότητα Μητσοτάκη για την αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και ο οποίος ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τη δήλωση πως ο σαϊτοπόλεμος, που κόστισε άλλη μία ανθρώπινη ζωή, είναι στο DNA των Μεσσήνιων.

Από την συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1
Από την συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1

Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι “είναι λυπηρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βρίσκει κομματική διάσταση μέχρι και σε μία ανθρώπινη τραγωδία”. Δήλωσε ότι κανένα έθιμο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό όταν θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και αναφέρθηκε όχι μόνο στις σαϊτιές στην Καλαμάτα, αλλά και στις μπαλωθιές, έθιμο της Κρήτης που λαμβάνει χώρο σε κάθε γλέντι.

“Σε ανύποπτο χρόνο έχω μιλήσει στους συμπολίτες μου για την ανάγκη να σταματήσει αυτό το έθιμο που έρχεται από άλλη εποχή και συνδυάζεται με αλκοόλ και παράνομη οπλοχρησία” τόνισε. Αναφέρθηκε στο κορίτσι που χαροπαλεύει μετά από μπαλωθιές στη Θήβα, λέγοντας ότι πρέπει “να σκεφτούμε ότι στη θέση αυτού του κοριτσιού θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ευθέως ότι πιστεύει πως πρέπει να σταματήσει αυτό το έθιμο στην Καλαμάτα, όπως και το έθιμο με τις ρουκέτες στη Χίο. Χαρακτήρισε άστοχη τη δήλωση του κ.Νίκα, δήλωσε όμως ότι καθώς την ανασκεύασε στη συνέχει θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα. Κατέστησε έτσι σαφές ότι ο κ.Νίκας θα παραμείνει στην κούρσα για την περιφέρεια Πελοποννήσου με τη στήριξη της ΝΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Η ΝΔ καταθέτει τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου τη Δευτέρα

Καλαμάτα: Συγκλονίζουν η σύζυγος και ο γιος του άτυχου εικονολήπτη - "Είχε ραντεβού με το θάνατο"

Στελέχη ΝΔ για τις δηλώσεις Νίκα για το σαϊτοπόλεμο: Έχει ήδη ζητήσει συγνώμη

Παππάς για Καλαμάτα: Να καταργηθεί το έθιμο

SHARE: