Μητσοτάκης: Η ΝΔ καταθέτει τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου τη Δευτέρα

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ προκάλεσε τον Τσίπρα να ψηφίσει την τροπολογία που θα κατατεθεί. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα για 13η σύνταξη, ξεκαθάρισε. Φασιστικός ο πολιτικός βίος Πολάκη, υποστήριξε.

Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου τη Δευτέρα, με το που θα ανοίξει ξανά η Βουλή μετά τις διακοπές του Πάσχα, προανήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Ant1 και προκάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να την ψηφίσει.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι ανακάλυψε ξαφνικά τη μείωση των φόρων και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που υπερφορολογώντας και ξετινάζοντας τη μεσαία τάξη παρήγαγε υπερπλεονάσματα, μεγαλύτερα από αυτά που είχαν ζητήσει οι δανειστές.

ADVERTISING

Αναρωτήθηκε “εάν αυτή είναι η σωστή πολιτική λοιπόν, ποιον θα εμπιστευθεί ο πολίτης για να την εφαρμόσει τον Τσίπρα ή εμένα” και πρόσθεσε με νόημα: “Καλώς τα παιδιά, θα έλεγα”, παραπέμποντας σε μία φράση που είχε χρησιμοποιήσει ως πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής απευθυνόμενος στη Βουλή στον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Υπενθύμισε ότι τη μείωση του αφορολόγητου την ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την καταψήφισε η ΝΔ και προκαλεσε τον κ.Τσίπρα να προσυπογράψει την τροπολογία που θα καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση με το που θα ανοίξει η Βουλή.

“Εάν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτό που λέει για μη μείωση του αφορολόγητου, να το διαπραγματευτεί και εγώ θα το στηρίξω” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε και στην πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη, την οποία ο κ.Τσίπρας έχει προαναγγείλει ότι θα μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της κυβέρνησης.

Χαρακτήρισε την επίθεση Πολάκη κατά Κυμπουρόπουλου ως την τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και την κάλυψη που όπωςείπε παρέχει ο κ. Τσίπρας στον κ. Πολάκη ως ανεξήγητη. Υπενθύμισε ότι ο κ.Πολάκης έχει πει ότι πρέπει να μπουν δυο τρεις πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ στη φυλακή και ότι καπνίζει ενώ είναι αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Χαρακτήρισε μάλιστα φασιστικό τον πολιτικό βίο του κ. Πολάκη, υποστηρίζοντας ότι φασισμός δεν ειναι μονο ιδεολογία αλλά τρόπος. Υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας ταυτίζεται με τον κ. Πολάκη με την απόφαση να μετατρέψει την πρόταση μομφής της ΝΔ σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και χαρακτήρισε ηθική υποχρέωση την πρόταση μομφής της ΝΔ, επικαλούμενος το ηθικό στοιχείο.

“Εάν ο κ.Τσίπρας θέλει debate αυτό θα γίνει στη Βουλή”

Απάντησε δε στην πρόκληση του πρωθυπουργού για debate, λέγοντας πως εάν ο κ. Τσίπρας θέλει debate αυτό θα γίνει στη Βουλή και δε θα είναι το πρώτο, σημειώνοντας “μέτρησα καμία 40αριά αντιπαραθέσεις στη Βουλή”. Ο κ.Μητσοτάκης υπενθύμισε άλλωστε ότι τα debate γίνονται αφού κλείσει η Βουλή μετά την προκήρυξη εκλογών και σχολίασε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης: “Θα έχουμε τρεις μέρες αντιπαράθεση, δε φαντάζομαι να τον προβληματίζει εκτός αν αισθάνεται άβολα. Επιλέγει να μιλά όταν δεν είμαι εγώ εκεί, όταν είμαι επιλέγει να με αποφεύγει”.

“Δε θα κόψουμε το 13ο μισθό. Αυτη τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα για 13η σύνταξη”

Για το δώρο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δε θα κοπεί και σχολίασε: “Αποτελεί κλασικό παράδειγμα fake news το πως ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο στόμα μου λόγια που δεν είπα ποτέ. Δεν είπα ποτέ ότι θέλουμε να καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός. Ίσα ίσα έχουμε πει ότι θέλουμε να στηρίξουμε τον κατώτατο μισθό.”

Διερωτήθηκε επίσης ρητορικά: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε τόσα ψέματα όταν ήξερε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, δε θα πει τώρα που χάνει;” και δήλωσε ευθέως ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα για 13η σύνταξη.

“Προτεραιότητα μας να μειώσουμε τους φόρους και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη, ώστε ο συνταξιούχος να έχει να πληρώσει λιγότερους φόρους και το παιδί του να βρει δουλειά ώστε να μη χρειάζεται να του δώσει τα 200- 300 ευρώ που παίρνει”, είπε. Για τα αναδρομικά δήλωσε ότι θα σεβαστεί απόλυτα τις δικαστικές αποφάσεις και στα πλαίσια των δημοσιονομικών περιορισμών θα τα δώσει με τον τρόπο που αντέχει η ελληνική οικονομία.

“Ο κ. Τσίπρας είναι ικανός να δώσει και 14η και 15η σύνταξη στα λόγια” είπε και έθεσε το ερώτημα γιατί δε διαπραγματεύεται τον στόχο του 3,5% για τα πλεονάσματα. “Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει το καρβέλι και δίνει στους πολίτες ένα αντίδωρο”, σχολίασε.

“Στο ΣΥΡΙΖΑ ακουν επενδύσεις και βγάζουν σπυράκια”

Εκτίμησε ότι και οι δανειστές έχουν καταλάβει ότι η πολιτική της υπερφορολόγησης είναι ανέξοδη Αναφέρθηκε δύο φορές στο Ελληνικό λέγοντας μεταξύ άλλων ότι τα ζητήματα που εκκρεμούν μπορούν να λυθούν σε τέσσερις πέντε μήνες, καθώς και στην απόφαση του ΚΑΣ για τον Πειραιά.

“Ακούν επενδύσεις και βγάζουν σπυράκια στο ΣΥΡΙΖΑ” υποστήριξε εκτιμώντας ότι παρόλο που δεν έχουν ιδεολογία, αλλά είναι τυχοδιώκτες, στο θέμα των επενδύσεων έχουν ιδεοληψίες.

Δήλωσε ότι είναι υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων σε επίπεδο επιχειρήσεων ή κλάδων, υποστηρίζοντας ότι αυτό διασφαλίζει καλές θέσεις εργασίας με καλούς μισθούς και παροχές. Έφερε ως παράδειγμα την κλαδική σύμβαση στον τουρισμό την οποία χαρακτήρισε καλή για τους εργαζόμενους. Επανέλαβε την άποψη του για ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων απαντώντας στην επισήμανση ότι ιδιωτικές ασφαλιστικές έχουν βαρέσει κανόνι στο παρελθόν και σε άλλες χώρες ότι πρέπει να υπάρξει αυστηρή εποπτεία από την Τράπεζα της Ελλάδας και υποστηρίζοντας ότι παρόλο που η χώρα βρίσκεται σε κρίση πρέπει να γίνουν ορισμένα βήματα.

“Θα γίνουμε και εμείς κανονική χώρα, είμαστε χρεωμένοι αλλά αυτό δεν είναι άλλοθι” είπε χαρακτηριστικά. Σχολίασε ότι νέα παιδιά θυσιάζουν τα ένσημα τους για να έχουν μαύρο χρήμα, γιατί δεν έχουν πια εμπιστοσύνη ότι θα πάρουν σύνταξη και πως αυτό πρέπει να αλλάξει.

“Στην Ισπανία η κεντροδεξιά είναι διχοτομημένη, εδώ είναι ενιαία και δυνατή”

Ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχθηκε ότι πλέον ξέρουμε μετά βεβαιότητος ότι δεν έχουμε εθνικές εκλογές στις 26 Μαϊου. Υπογράμμισε όμως την ιδιαίτερη πολιτική σημασία των ευρωεκλογών και επανέλαβε ότι καθώς είναι οι πρώτες κάλπες που θα στηθούν μετά από τέσσερα χρόνια, οι πολίτες θα στείλουν και πολιτικά μηνύματα στο εσωτερικό της χώρας.

Δήλωσε ότι θέλει μία μεγάλη διαφορά, ευρεία νίκη της ΝΔ και απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ότι με λιγότερες από πέντε μονάδες διαφορά το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για μεγάλη πολιτική νίκη.

Έθεσε το ερώτημα ο κ.Τσίπρας ποιον στηρίζει για πρόεδρο της Κομισιόν, σχολιάζοντας τον “εναγκαλισμό με τους Ισπανούς σοσιαλδημοκράτες”. Υπενθύμισε το σύνθημα “ΣΥΡΙΖΑ, Ποδέμος, βενσερέμος” υπογραμμίζοντας ότι οι Ποδέμος είναι το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το κόμμα του Σάντσεθ είναι αδελφό κόμμα του ΚΙΝΑΛ.

Χαρακτήρισε ως εκ τούτου τον κ. Τσίπρα τυχοδιώκτη, ενώ όσον αφορά στην πτώση της ισπανικής κεντροδεξιάς καταρχήν υπενθύμισε ότι στις 26 Μαϊου θα ψηφίσουν οι Έλληνες, όχι οι Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι και πρόσθεσε: “Ήταν μία ήττα για το ΕΛΚ, αλλά στην Ισπανία η κεντροδεξιά είναι διχοτομημένη, εδώ δεν είναι διχοτομημένη είναι ενιαία και δυνατή, ενωμένη και ανανεωμένη, παρά τις προσπάθειες του κ. Τσίπρα να τη διαιρέσει”.

“Δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στη ΝΔ και ο μεγαλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς είναι ο κ. Τσίπρας”, δήλωσε εκ νέου, επαναλαμβάνοντας ότι μία ισχυρή κεντροδεξιά είναι το μεγαλύτερο ανάχωμα στην ακροδεξιά και υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός ήθελε να ενισχύσει την ακροδεξια στην Ελλάδα για να κόψει από τη ΝΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ΝΔ “φεύγει” από τις Πρέσπες μέσω Βενεζουέλας

Τη Δευτέρα καταθέτει την πρόταση μομφής κατά Πολάκη η ΝΔ

24Media Network