Μητσοτάκης: Να ξαναπιάσουμε το νήμα του υγιούς πατριωτισμού 

Μητσοτάκης: Να ξαναπιάσουμε το νήμα του υγιούς πατριωτισμού 
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λήμνο Dimitris Papamitsos_Press Photographer_+306946384863

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρακολούθησε τη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση στη Μύρινα της Λήμνου και έστειλε σαφές μήνυμα διαχωρίζοντας τον πατριωτισμό που ενώνει

Η Ελλάδα πρέπει να ξαναπιάσει το νήμα του υγιούς πατριωτισμού δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Μύρινα της Λήμνου, όπου παρακολούθησε τη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε ένα σαφές μήνυμα αναφερόμενος στον πατριωτισμό που ενώνει, τον οποίο έτσι εμμέσως διαχώρισε από τον εθνικισμό που διχάζει, χωρίς όμως ευθεία αναφορά στην ακροδεξιά.

Αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική κρίση, υποστηρίζοντας ότι μετά από δέκα χρόνια δεν έχει τελειώσει.

“Γιορτάζουμε σήμερα την έναρξη μιας γενναίας επανάστασης η οποία οδήγησε τελικά στην συγκρότηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Και τιμούμε σήμερα αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, για να μπορούμε να ζούμε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι. Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής, είναι μια μέρα αισιοδοξίας, είναι μια μέρα περηφάνιας, είναι όμως ταυτόχρονα και μια μέρα περισυλλογής, διότι εδώ και 10 χρόνια η χώρα δεν έχει βγει ακόμα, από μία βαθιά, από μια επίπονη κρίση” δήλωσε ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης.

“Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται όραμα και χρειάζεται και κατεύθυνση και πάνω απ’ όλα αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να ξαναπιάσει το νήμα του υγιούς πατριωτισμού, ενός πατριωτισμού ο οποίος ενώνει, ενός πατριωτισμού ο οποίος προτάσσει τις έννοιες της αλήθειας, της ευθύνης και κυρίως της σκληρής δουλειάς”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατάληξε: “Εδώ πέρα από την ακριτική Λήμνο, από το βορειοανατολικό Αιγαίο, οι σημαίες μοιάζουν πάντα λίγο πιο ψηλά και το γαλάζιο του Αιγαίου είναι λίγο πάντα πιο έντονο. Εδώ πέρα από τη Λήμνο, θέλω να στείλω σε όλες και σε όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδος ένα μήνυμα αισιοδοξίας Και ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης. Μπορούμε καλύτερα και θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες και σε όλους τους εορτάζοντες, εύχομαι καλή δύναμη σε όλους τους Έλληνες όπου κι αν αυτοί βρίσκονται.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα