Μητσοτάκης: Να υπάρχει σαφής διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών

Συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Η πόλη των Αθηνών δέχεται μεγάλες πιέσεις είπε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά από συνάντησή του με τον Καμίνη. Να μην αιφνιδιάζονται οι τοπικές κοινωνίες ζήτησε ο Πατούλης απο το Μητσοτάκη, με τον οποίο συζήτησαν και εσωκομματικά της ΝΔ

Στις μεγάλες πιέσεις που ασκούνται στην πόλη των Αθηνών από το προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι έχει μιλήσει για την ανάγκη «ξεκάθαρου διαχωρισμού» μεταξύ προσφύγων και μεταναστών προκειμένου να υπάρξει διαφορετική διαχείρισή τους.

Στις μεγάλες πιέσεις που ασκούνται στην πόλη των Αθηνών από το προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι έχει μιλήσει για την ανάγκη «ξεκάθαρου διαχωρισμού» μεταξύ προσφύγων και μεταναστών προκειμένου να υπάρξει διαφορετική διαχείρισή τους.

Στη συνάντησή του με το Γιώργο Καμίνη ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη το δήμαρχο της Αθήνας για τη στάση του στο πρόβλημα επισημαίνοντας ότι «τα ζητήματα αυτά έχουμε την απαίτηση από όλους να τα αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και να δουν πέραν από το τοπικό συμφέρον των περιοχών που εκπροσωπούν και το συνολικό συμφέρον της χώρας», κάτι που ερμηνεύεται και ως αποδοκιμασία των τοπικών αντιδράσεων που υπάρχουν στην Κω και στη Βόρεια Ελλάδα για τη δημιουργία των δύο hotspots.

Για την ανάγκη λύσεων σε «εθνικό επίπεδο» έκανε λόγο ο Γιώργος Καμίνης υπογραμμίζοντας ότι «καθένας θα πρέπει να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί».

Στη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν επίσης και άλλα θέματα που άπτονται της στήριξης του δήμου Αθηναίων σε αδύναμες κοινωνικά ομάδες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Η σημερινή συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με το Γιώργο Καμίνη έρχεται μετά την επίσκεψή του στη Λέσβο που είναι από τα νησιά που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης. Εντάσσεται σε σειρά πρωτοβουλιών για το θέμα που θα κορυφωθούν με τις επαφές που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ προκειμένου να ζητήσει τη στήριξη της Ευρώπης προς την Ελλάδα, την αύξηση της πίεσης προς την Τουρκία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες αλλά και για να κλείσει κάθε συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν.

Μητσοτάκης: Να υπάρχει σαφής διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών

Τετ α τετ Μητσοτάκη- Πατούλη

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ.Πατούλης επισήμανε την πάγια θέση της Κ.Ε.Δ.Ε., που διατυπώθηκε από τον Απρίλιο του 2015, για την ανάγκη να υπάρξει πάνω στο προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο διαχείρισης, καθώς και συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και της Αυτοδιοίκησης. Τόνισε ότι είναι απαραίτητο να μην αιφνιδιάζονται οι τοπικές κοινωνίες από τις κυβερνητικές αποφάσεις όσον αφορά τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, αλλά να υπάρχει προηγουμένως ενημέρωση και συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συναντηθεί και με τους αρχηγούς και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Τέλος, τόνισε την ανάγκη στην Επιτροπή του Μεταναστευτικού που συνεστήθη μετά από πρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε. να συμμετέχουν πέραν της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό, ο κ.Πατούλης επισήμανε ότι η θέση του επιστημονικού κόσμου της χώρας όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις, ταυτίζεται απόλυτα με την πρόταση που διατύπωσε χθες ο Κ. Μητσοτάκης για την ανάγκη της άμεσης απόσυρσης της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση, με όλους τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς.

Στην ατζέντα της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της διεξαγωγής του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ.Πατούλης συμφώνησε απόλυτα με τον κ.Μητσοτάκη ότι είναι αναγκαίο να αλλάξει άμεσα η φυσιογνωμία του κόμματος και τόνισε ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανασυγκρότησης της κεντροδεξιάς, προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η σχέση εμπιστοσύνης του κόμματος με την κοινωνία. Σημείωσε ότι ρόλο στη διαδικασία ανοίγματος στην κοινωνία μπορούν να διαδραματίσουν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης και των άλλων κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων, οι οποίοι θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά και χωρίς αποκλεισμούς στα νέα όργανα του κόμματος

Ο κΠατούλης προσκάλεσε τον κΜητσοτάκη, να επισκεφθεί την ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητήσουν αναλυτικά θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο πρόεδρος της ΝΔ απεδέχθη την πρόσκληση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μουζάλας: Μονομερής ενέργεια το κλείσιμο συνόρων. Να είμαστε έτοιμοι

Δραματική διάσωση του μοναδικού επιζώντα ναυαγίου σε GoPro κάμερα

SHARE:

24Media Network