Μητσοτάκης: Ο λογαριασμός στο ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Ο λογαριασμός στο ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει σήμερα η γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα. Τι θα πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα μέτρα και την αξιολόγηση, τον Καμμένο και τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ

Ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν πρόκειται να αναλάβει πολιτικό κόστος με την από κοινού ψήφιση μέτρων με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης αναμένεται να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ασκήσει δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση επιρρίπτοντάς της την ευθύνη για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ θα εξηγήσει γιατί, κατά την άποψή του, τα νέα μέτρα λιτότητας είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης –την οποία άλλωστε την έχει χαρακτηρίσει θεατρική- του τελευταίου χρόνου.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση. «Δικός τους είναι ο λογαριασμός, αυτοί θα τον πληρώσουν», είναι πολύ πιθανό να αναφέρει χαρακτηριστικά, επαναφέροντας παράλληλα το αίτημά του για εκλογές προκειμένου να έρθει ξανά -όπως θα πει- η ελπίδα, η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία στη χώρα.

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης θα θελήσει να κάνει ακόμα πιο σαφές τα εσωκομματικά του μηνύματα προς τα στελέχη που εκφράζουν ενστάσεις και προβληματισμούς για την άκαμπτη αντιπολιτευτική στάση της ΝΔ, σε συνέχεια των όσων είχε πει και στη συνεδρίαση των γαλάζιων τομεαρχών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναφερθεί στις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις και όλοι περιμένουν με ενδιαφέρον αν θα κάνει ρητές αναφορές στον υπουργό άμυνας, ο οποίος έχει δεχθεί επισήμως την κριτική της ΝΔ για ανεύθυνη στάση στα εθνικά θέματα και επικοινωνιακή διαχείριση ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Μαξίμου και του υπουργείου Εξωτερικών. Πάντως το θέμα Καμμένου αφορά πέραν αυτού το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες ο κ. Καμμένος ήταν η αφορμή για να εμφανιστούν ξανά στο προσκήνιο οι πάγιες αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΝΔ με τους καραμανλικούς να ανοίγουν μέτωπο απέναντί του καθώς βρέθηκαν σε διασταυρούμενα πυρά από σαμαρικούς και μητσοτακικούς για προνομιακές σχέσεις Καραμανλή Καμμένου και μέσω του τελευταίου για τη στάση του πρώην πρωθυπουργού απέναντι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει εκτενή και σημαντική αναφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, εξηγώντας γιατί η θέση της Ελλάδας πρέπει να είναι στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ για την ευημερία των πολιτών και την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα