Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει νέο τρίγωνο διαπλοκής

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει νέο τρίγωνο διαπλοκής
Opening of the new headquarters of conservative New Democracy opposition party on Pireos Street in Moschato on Oct. 4, 2016 / 4 , 2016 SOOC

Η ΝΔ είναι ανάχωμα δημοκρατίας στις επιλογές του Τσίπρα για τον έλεγχο των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Με τη γραμμή ότι η ΝΔ αποτελεί «ανάχωμα δημοκρατίας» θα εμφανιστεί σήμερα στη βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή συνδέοντας τις εξελίξεις με τις τηλεοπτικές άδειες με τις αποκαλύψεις στην τράπεζα Αττικής και καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για πολιτικές παρεμβάσεις.

Ουσιαστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να μετατρέψει σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση την ίδια την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούσε ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για «τρίγωνο της διαπλοκής» μεταξύ πολιτικής εξουσίας, τραπεζικού συστήματος και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στο όνομα του οποίου ψηφίστηκε ο νόμος Παππά και διεξήχθη ο διαγωνισμός για τις τέσσερις άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει να αναδείξει πως ο Αλέξης Τσίπρας αντί να πατάξει τη διαπλοκή ρίχνει νερό στο μύλο της με αποτέλεσμα να στήσει μια νέα διαπλοκή, χωρίς να κρατάει ούτε τα προσχήματα. Ταυτόχρονα αναμένεται να μιλήσει για εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε διοικητικές πράξεις ή αποφάσεις οι όποιες δημιουργούν όφελος σε μεσάζοντες οι οποίοι το ανταποδίδουν στους πολιτικούς μέσω εύνοιας στα ΜΜΕ, με αφορμή τα συμβαίνοντα στην τράπεζα Αττικής και τις σχέσεις Καλογρίτσα με υπουργούς.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης θα συνδέσει το θέμα και με τις εξελίξεις στο δικαστικό χώρο καταγγέλλοντας έλεγχο και χειραγώγηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης ως παρενέργειες της προσπάθειας της κυβέρνησης να διαμορφώσει ερείσματα για τη στήριξη των επιλογών της. Υπ’ αυτή την έννοια αναμένεται να επαναλάβει τα όσα κατά καιρούς έχει αναδείξει κάνοντας μάλιστα λόγο από το βήμα της ΔΕΘ για «εκτροπή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα