Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ξέρει ότι θα χάσει, για αυτό δε δέχεται την πρόταση της ΝΔ

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ξέρει ότι θα χάσει, για αυτό δε δέχεται την πρόταση της ΝΔ
O πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός προεξοφλεί την ήττα του και τον κατηγόρησε ότι θέλει να προσλάβει 10.000 κομματικούς του φίλους και κάνει στην άκρη τους ιερείς. Σχολίασε ότι στο δημόσιο πανεπιστήμιο αν πεις κάτι, οι μπαχαλάκηδες σε τσιμεντώνουν

Την άποψη ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενοχλείται με την πρόταση της ΝΔ να συμφωνήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα σε ένα ευρύτερο πλαισιο αναθεωρητέων άρθρων γιατι έχει προεξοφλήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Πείτε το ξεκάθαρα: Θα χάσουμε τις εκλογές και για αυτό δε θα δεχθούμε την πρόταση της ΝΔ”, σχολίασε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Αλλά αν πιστεύετε πραγματικά ότι θα κερδίσετε τις επόμενες εκλογές, δεχθείτε”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ειναι σύμφωνη με την αξιοποιηση της εκκλησιααστικής περιουσίας επί της αρχής, αν και η συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου χωρά συζήτηση. Επανέλαβε όμως τη διαφωνία του με το σκέλος της μισθοδοσίας των ιερέων, καθώς όπως είπε λογίζονται ως δημόσιοοι υπάλληλοι από την ώρα που πληρώνονται από το δημόσιο και έθεσε τα εξής ερωτήματα: “Ποιος ειναι ο εργοδότης τους; Ποια τα ασφαλιστικά δικαίωματα; Γιατί τους προκαλείτε ανασφάλεια χωρίς να γλυτώνετε κάποιο ποσό απο το κράτος;”

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι βάζει τους ιερείς σε καθεστώς μεγάλης προσωπικής ανασφάλειας, ενώ θα τους πληρώνει το κράτος με μόνο στόχο να κοροιδέψει τους εταίρους και να κάνει προσκλήψεις. Εκανε λόγο για τερτίπια και λαϊκισμό αισχίστου είδους  και είπε: “Κοροϊδεύετε τους ιερείς που επιτελούν σημαντικό έργο γιατί ο ιερέας είναι ενα στήριγμα όχι μόνο θρησκευτικό καθήκον αλλά και κοινωνικό έργο. Θέλετε να διορίσετε 10 χιλιάδες φίλους σας στο δημόσιο και τους λέτε κάντε στην άκρη”.

Κατηγόρησε επίσης τον κ.Τσίπρα ότι τα έχει μπλέξει με το άρθρο 16, σημειώνοντας ότι εάν η θεσμοθέτηση μη κρατικών ΑΕΙ σήμαινε και την επιδότηση τους από το κράτος, θα έπρεπε το κράτος να επιδοτεί και τα ιδιωτικά νοσοκομεία και τα ιδιωτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. “Μα τις σαχλαμάρες είναι αυτά που λέτε” είπε μάλιστα και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι για το δημόσιο πανεπιστήμιο για άλλη μία φορά δεν είπε ούτε μία λέξη.

Ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε επίσης ότι: “Πουθενά στον κόσμο δημόσιο πανεπιστήμιο δεν τελεί υπό κατάληψη από συλλογικότητες που εμποδίζουν τους φοιτητές να κάνουν τα μαθήματα τους επειδή έτσι γουστάρει ο Ρουβίκωνας. Το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος. Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει μόνο ένας χώρος στον οποιο δεν μπορεί να εκφράσει κανείς τη γνώμη του το δημόσιο πανεπιστήμιο. Αν πεις κάτι που δεν αρέσει στους μπαχαλάκηδες σε τσιμεντώνουν” και δήλωσε: “Οι μπαχαλάκηδες, οι διαφοροι Ρουβίκωνες και οι έμποροι ναρκωτικών θα πεταχθούν έξω από το δημόσιο πανεπιστήμιο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα