Μητσοτάκης: Οδοστρωτήρας στα εμπόδια για επενδύσεις, όχι στα κοινωνικά δικαιώματα 

Μητσοτάκης: Οδοστρωτήρας στα εμπόδια για επενδύσεις, όχι στα κοινωνικά δικαιώματα 

Για fake news κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ. "Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Ρασπούτιν και ο Τσίπρας το ξέρει", δήλωσε. Έστειλε νέο μήνυμα στους ψηφοφόρους ΧΑ και Βελόπουλου και τόνισε "ισχυρή εντολή ή θα μπούμε σε περιπέτειες".

Το στόχο της ανάπτυξης υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι μόνο με ισχυρή ανάπτυξη θα υπάρξουν περισσότερες και καλύτερες δουλειές, ενώ κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση για fake news και διαστρέβλωση των δηλώσεων του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε μιλώντας στο Open ότι η κυβέρνηση του θα είναι οδοστρωτήρας για τα εμπόδια στις επενδύσεις, δηλαδή στη γραφειοκρατία, όχι όμως για τα κοινωνικά δικαιώματα. Τόνισε ότι θα πρόκειται για μία κυβέρνηση μεταρρυθμιστική, εκτιμώντας μάλιστα ότι οι εταίροι θα δεχθούν την ανάγκη μίας νέας πολιτικής με μείωση των φόρων και διαμηνύοντας ότι ορισμένες δεσμεύσεις της ΝΔ όπως η μείωση του φόρου επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ είναι αδιαπραγμάτευτες.

Διεμήνυσε όμως σαφώς την ανάγκη η επόμενη κυβέρνηση να είναι αυτοδύναμη για να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της, θέτοντας το δίλημμα “ισχυρή εντολή ή θα μπούμε σε περιπέτειες”. Και κάλεσε τους πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή και το κόμμα Βελόπουλου, να δώσουν στις εθνικές εκλογές την ψήφο τους στη ΝΔ για να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση Novartis. “Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Ρασπούτιν και ο κ.Τσίπρας το ξέρει”, σημείωσε με νόημα, φωτογραφίζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Προανήγγειλε εξάλλου την κατάργηση της θέσης του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για θέματα διαφάνειας και την ίδρυση μίας ανεξάρτητης αρχής με αυτές τις αρμοδιότητες.

Υπάρχει μεγάλη αξιοπιστία της ΝΔ στις Βρυξέλλες

Ο πρόεδρος της ΝΔ ως προς το πού θα βρεθούν τα χρήματα για τη μείωση της φορολογίας, σημείωσε: “αλλά τα έσοδα με ανάπτυξη 2% και άλλα τα έσοδα με ανάπτυξη 4%” καιστο ερώτημα τι θα κάνει εάν οι Βρυξέλλες του πουν ότι δεν μπορεί να μειώσει τους φόρους, τόνισε καταρχήν ότι ο προϋπολογισμός του 2020 θα συμπεριλαμβάνει τη μείωση φόρου στις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ, καθώς “αυτές είναι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, είναι αδιαπραγμάτευτες, έχουμε το δημοσιονομικό χώρο και πιστεύω ότι θα πείσουμε τις Βρυξέλλες”. Και πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη αξιοπιστία της ΝΔ στις Βρυξέλλες ως μία πολιτική δύναμη που τιθάσευσε το λαϊκισμό και περιχαράκωσε την ακροδεξιά εκτιμώντας ότι “αυτό μου δίνει τη δυνατότητα την επόμενη ημέρα να πάω να διαπραγματευτώ στις Βρυξέλλες από μία διαφορετική θέση από την οποία βρέθηκαν άλλοι πρωθυπουργοί”.

Σχολίασε ότι εξάλλου και οι ίδιες οι αγορές φαίνεται ότι σήμερα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την οικονομική πολιτική της ΝΔ. “Το κόστος δανεισμού της χώρας μειώθηκε πολύ απότομα μετά τις 26 Μαΐου, οι αγορές προσδοκούν μία πολιτική αλλαγή”, είπε και εκτίμησε ότι αυτό βοηθά το αφήγημα της ΝΔ, διότι όσο χαμηλό το κόστος δανεισμού τόσο ευκολότερη η αποπληρωμή του χρέους και τόσο περισσότερος χώρος για την εφαρμογή μιας άλλης δημοσιονομικής πολιτικής. Τόνισε επίσης ότι εκείνος δεν έχει τάξει λαγούς με πετραχήλια και ήταν φειδωλός στις δεσμεύσεις του.

“Εάν οι Έλληνες πολίτες ενδιαφέρονται για το ποιος μπορεί να φέρει ισχυρή ανάπτυξη στον τόπο, υπάρχει μόνο μία πολιτική δύναμη μπορεί να τα καταφέρει αυτό. Εξάλλου η απερχόμενη κυβέρνηση δοκιμάστηκε σε αυτό και απέτυχε. Ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να μας πείσει ότι αυτά που δεν έκανε τέσσερα χρόνια θα τα κάνει ξαφνικά τώρα” πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης.

Κυβέρνηση μεταρρυθμιστική

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του θα είναι μία κυβέρνηση μεταρρυθμιστική, γεγονός που θα φανεί από τα νομοσχέδια που θα φέρει μέσα στους πρώτους τρεις μήνες, από το προσχέδιο του προϋπολογισμού το Σεπτέμβριο και τη ΔΕΘ. “Θα αντιληφθούν όλοι ότι τα πράγματα άλλαξαν στη χώρα και ότι μετά από μία τραυματική τετραετία η χώρα θα έχει μία αποφασισμένη μεταρρυθμιστική κυβέρνηση” τόνισε.

Έκανε λόγο για fake news της κυβέρνησης πάνω σε πράγματα που έχει πει αλλά δεν αφορούν τα κοινωνικά δικαιώματα και πρόσθεσε: “Ναι, θα έρθουμε σαν οδοστρωτήρας για να σαρώσουμε τα εμπόδια στις επενδύσεις στη χώρα μας και αναφέρομαι στη γραφειοκρατία. Ουδέποτε μίλησα για κοινωνικά δικαιώματα. Ο κόσμος της εργασίας θα είναι ωφελημένος από την πολιτική μας. Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν αναφέρονται στην επιμονή μου να είναι οι εργαζόμενοι συμμέτοχοι στα κέρδη της επιχείρησης;”

Έκανε λόγο επίσης για fake news περί απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων και επανέλαβε δεν θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο. Υποστήριξε δε ότι δεν υπάρχει Έλληνας συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θέλει την αξιολόγηση στο δημόσιο.

“Θα δούμε το να ξεφύγουμε από το 1 προς 5. Εάν η οικονομία αναπτυχθεί με τους ρυθμούς που προσβλέπουμε, θα μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερες προσλήψεις από το 1 προς 5. Δεν ξέρω αν θα μπορούμε να φτάσουμε στο 1 προς 1, αλλά θα προσλαμβάνουμε εκεί που υπάρχει ανάγκη” δήλωσε επίσης ο κ.Μητσοτάκης.

Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Ρασπούτιν

Για την υπόθεση novartis και τις καταγγελίες Αγγελή, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι ένας εν ενεργεία αντεισαγγελέας ευθέως εμπλέκει δύο υπουργούς της κυβέρνησης σε μία πολιτική σκευωρία. Εκτίμησε ότι είναι ξεκάθαρο πως στην υπόθεση αυτή υπήρχαν πολιτικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση για τη στοχοποίηση και το διασυρμό 10 ανθρώπων, χαρακτήρισε πολύ σοβαρές τις καταγγελίες Αγγελή και τόνισε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν.

“Από τη στιγμή που εμπλέκονται υπουργοί σε αυτή την υπόθεση, είναι βέβαιο ότι αυτή η υπόθεση θα φτάσει στη Βουλή, στην επόμενη Βουλή” διεμήνυσε και δήλωσε αποφασισμένος να αποκαταστήσει τη θεσμική τάξη.

“Νομίζω ότι όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Ρασπούτιν και ο κ. Τσίπρας το ξέρει. Υπουργός του είναι, δεν είναι κάποιος άγνωστος. Δύο υπουργοί υπάρχουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, φωτογραφίζοντας τον κ.Παπαγγελόπουλο.

Έχω εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δεν έχει καμία νομιμοποίηση αυτή η κυβέρνηση να διορίσει την επόμενη ηγεσία της δικαιοσύνης δήλωσε εξάλλου ο κ.Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς εάν περιμένει ο Προκόπης Παυλόπουλος να μην υπογράψει τη σχετική απόφαση, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: “Έχω εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο εγγυητής της συνταγματικής τάξης και ο ίδιος ένας έγκριτος συνταγματολόγος, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο τι θα κάνει μεταξύ της 1ης και της 7ης Ιουλίου γιατί τότε θα πρέπει να πάρει την απόφασή του”, δείχνοντας ότι περιμένει ο κ.Παυλόπουλος να μην υπογράψει τον ορισμό της νέας ηγεσίας της δικαιοσύνης.

Ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για την επίθεση που εξαπέλυσε χθες στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα. “Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις και να αποτελεί μπακάλη τον κεντρικό τραπεζίτη αυτό δείχνει το ύφος και το ήθος της απερχόμενης εξουσίας” είπε.

Μήνυμα στους ψηφοφόρους Βελόπουλου και ΧΑ – Ισχυρή εντολή ή περιπέτειες

Ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα ήταν ευτύχημα για τη Δημοκρατία εάν η Χρυσή Αυγή και το κόμμα Βελόπουλου δεν ήταν στην επόμενη Βουλή και πρόσθεσε: “Θέλω να απευθυνθώ στους συμπολίτες μας που στήριξαν αυτά τα δύο κόμματα και να τους ζητήσω να αναρωτηθούν τι σημαίνει τελικά υγιής πατριωτισμός και αν η ψήφος σε ένα μικρό κόμμα διαμαρτυρίας τόσο ακραίο και τόσο γραφικό είναι πραγματικά μία ψήφος χρήσιμη για τη χώρα. Νομίζω πως δεν είναι και πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας με έντονες πατριωτικές ευαισθησίες αντιλαμβάνονται ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι η μόνη σίγουρη επιλογή για να κλείσει το κεφάλαιο της σημερινής κυβέρνησης. Γιατί χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση την επόμενη ημέρα για αυτό και ζητώ ισχυρή εντολή. Εάν δεν έχω ισχυρή εντολή τα πράγματα θα είναι δύσκολα την επόμενη μέρα. Εάν έχω ισχυρή εντολή θα μπορώ να εφαρμόσω τα πράγματα για τα οποία δεσμεύτηκα. Οι πολίτες που ψήφισαν κόμματα στα δεξιά της ΝΔ θα σκεφτούν και πάλι την επιλογή τους”

Εκτίμησε εξάλλου ότι δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση για παράδειγμα στα ζητήματα της οικονομίας και επανέλαβε ότι ζητά ισχυρή εντολή από τους πολίτες διότι “ή θα έχουμε ισχυρή ανάπτυξη ή θα μπούμε σε περιπέτειες, εάν για οποιοδήποτε λόγο η εντολή τις επόμενες ημέρες δεν είναι επαρκώς ισχυρή”.

Θα λύσουμε το θέμα με τα διαγνωστικά κέντρα – Η κυβέρνηση αφήνει βραδυφλεγείς βόμβες

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα αντιμετωπιστεί κατά προτεραιότητα την επόμενη ημέρα και θα λυθεί άμεσα το θέμα με τα διαγνωστικά κέντρα και αναρωτήθηκε “γιατί το ζήτημα αυτό διαιωνίζεται και γιατί σκάνε λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές διάφορες νάρκες” δίνοντας την απάντηση ότι αυτό συμβαίνει “διότι κάποιοι άφησαν τις νάρκες αυτές να σκάσουν”.

Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να δημιουργήσει προβλήματα για την επόμενη ημέρα και προειδοποίησε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα. “Δεν μου αρέσει ο όρος καμένη γη, αλλά θα πω ότι υπάρχουν πολλές βραδυφλεγείς βόμβες που έχουν τοποθετηθεί από αυτή την κυβέρνηση σε διάφορες πτυχές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής που πρέπει την επόμενη μέρα να εξουδετερωθούν”, είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα