Μητσοτάκης: Πάμε σε 4ο Μνημόνιο ή αναβίωση του Grexit

Μητσοτάκης: Πάμε σε 4ο Μνημόνιο ή αναβίωση του Grexit

Κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποτελεί τον ορισμό της διαπλοκής και τον προειδοποίησε να μη φέρει άμεσα απλή αναλογική. Μήνυμα σε ΠΑΣΟΚ να «διαλέξει στρατόπεδο».

Νέο αίτημα για άμεση διεξαγωγή εκλογών με την προειδοποίηση ότι η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία οδηγεί είτε σε 4ο Μνημόνιο, είτε σε αναβίωση της συζήτησης περί Grexit έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προ ημερησίας συζήτηση για τα αγροτικά στέλνοντας ταυτόχρονα έμμεσο μήνυμα σύμπραξης στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει την έξοδο της χώρας από την κρίση και διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση έχει εγκλωβίσει τη χώρα στο τραγικό δίλημμα: «4ο μνημόνιο απροσδιόριστης διάρκειας ή επαναφορά της συζήτησης για Grexit». Ανέφερε, μάλιστα, ότι με αυτό το δεδομένο είναι επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή. «Ο χρόνος που απομένει είναι πολύ λίγος. Οφείλουμε να δώσουμε τη διέξοδο. Σταματήστε να κρατάτε όμηρο την Ελλάδα. Αφήστε τον ελληνικό λαό ελεύθερο να αποφασίσει για το μέλλον του» είπε ζητώντας την προσφυγή στις κάλπες.

Σχολιάζοντας μάλιστα τη φημολογία των ημερών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό να μην επιχειρήσει να προωθήσει άμεση εφαρμογή της απλής αναλογικής μέσω νέας διαδικασίας από τη Βουλή. «Μην διανοηθείτε να διαφύγετε παίζοντας νέα παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο. Δεν θα σας το επιτρέψουμε» είπε στον πρωθυπουργό και διαβεβαίωσε ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με τον ισχύοντα νόμο. «Οι μεθεπόμενες θα διεξαχθούν με νόμο τον οποίο η νέα βουλή θα ψηφίσει με μεγάλη πλειοψηφία τις πρώτες εβδομάδες» ανέφερε δίνοντας το στίγμα ότι η απλή αναλογική δεν θα εφαρμοσθεί ποτέ.

Μήνυμα σε ΠΑΣΟΚ: «Διαλέξτε στρατόπεδο»

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε όμως και έμμεσο μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ χωρίς να το κατονομάσει για τη περαιτέρω στάση του λέγοντας ότι «δεν υπάρχει ουδετερότητα». «Θα πρέπει κάθε πολιτικός αλλά και κάθε πολίτης να διαλέξει στρατόπεδο» είπε και φωτογράφισε το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «αυτό αφορά ιδιαίτερα κόμματα που στο πρόσφατο παρελθόν κατάφεραν και παραμέρισαν το πολιτικό κόστος και συνεργάστηκαν για την έξοδο από την κρίση». Υπογράμμισε, μάλιστα, με νόημα ότι η ΝΔ είναι σήμερα η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη του τόπου και θα συνεργαστεί με πρόσωπα και δυνάμεις που ενδεχομένως θα έχουν «διαφορετικές πορείες».

«ΣΥΡΙΖΑ ο ορισμός της διαπλοκής»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε την ομιλία του με έντονη αναφορά στις εξελίξεις στο ΔΟΛ χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά ανησυχητική» την εμπλοκή του Βασίλη Μουλόπουλου στην προσπάθεια διάσωσης του συγκροτήματος. Ειδικότερα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι επιθυμεί να βάλει «τοποτηρητή» στον ΔΟΛ τον κ. Μουλόπουλο για να πάρει «τον έλεγχο του συγκροτήματος». «Είστε ο ορισμός της διαπλοκής» είπε ο κ. Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατική ομαλότητα. «Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία, η Δημοκρατία είναι ισχυρότερες από εσάς» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή το θέμα του ΔΟΛ  και χαρακτήρισε την κυβέρνηση «αυταρχική» και «επικίνδυνη». «Εδώ και μήνες προσπαθείτε να ελέγξετε τα ΜΜΕ. Το αποδείξατε με το φιάσκο των αδειών όταν επιχειρήσατε να ελέγξατε το μιντιακό τοπίο με τα χρήματα της Τράπεζας Αττικής» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απειλεί, συναλλάσσεται και εκβιάζει τους εκδότες.

Κατάργηση φόρου στο Κρασί και μείωση φορολογικών συντελεστών

Αναφερόμενος στα αγροτικά ζητήματα ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο για την ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής. Δεσμεύτηκε, αντίθετα, ότι η ΝΔ θα καταργήσει τον αντιπαραγωγικό φόρο στο κρασί, θα μειώσει τον φόρο στις επιχειρήσεις -συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών- από το 29% στο 20%. «Το σχέδιο μας για τους αγρότες έχει δύο άξονες: ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας» σημείωσε. «Το δικό μας σχέδιο οδηγεί τον αγροτικό τομέα μακριά από την κουλτούρα της εσωστρέφειας και των επιδοτήσεων» είπε ότι το σχέδιο δεν πρέπει να ξεκινά από το χωράφι αλλά από το ράφι. «Πρέπει να μεταβούμε από το μοντέλο της οικογενειακής εκμετάλλευσης στο μοντέλο της αγροτικής επιχείρησης» σημείωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα