Μητσοτάκης: Παραίτηση ή αποπομπή Κατρούγκαλου από την κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Παραίτηση ή αποπομπή Κατρούγκαλου από την κυβέρνηση

Τι δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την αποκάλυψη του Βήματος για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 'Η Ελπίδα ήταν εμπορική συναλλαγή" λέει ο Κ. Καραγκούνης

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς σήμερα, Σάββατο 21 Μαρτίου, από την ιστοσελίδα «tovima.gr» για την αποκάλυψη της εφημερίδας «Το Βήμα» σύμφωνα με την οποία «ιδιωτικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους έχει υπογράψει ο κ. Κατρούγκαλος, διασφαλίζοντας προμήθεια 12% επί των ακαθαρίστων ποσών», έκανε την εξής δήλωση:

«Το δημοσίευμα, εφόσον επιβεβαιωθεί, αναδεικνύει ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο του Υπουργού Αναπληρωτή Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Αναδεικνύει επίσης περίτρανα τις πελατειακές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων.

Ο κ. Κατρούγκαλος οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις. Εφόσον δεν κριθούν ικανοποιητικές θα πρέπει να παραιτηθεί αμέσως.

Αν δεν το κάνει, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, οφείλει να τον αποπέμψει από την Κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση και ο ίδιος θα είναι πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος».  

Καραγκούνης: Η ‘ελπίδα’ ήταν εμπορική συναλλαγή που κοστολογείται 12%

“Εάν αληθεύουν όσα καταγγέλλονται εις βάρος του κου Κατρούγκαλου πρέπει να αποπεμφθεί.

Γιατί, τελικώς η “ελπίδα” δεν ήταν αγωνιστικό αίτημα ήταν εμπορική συναλλαγή που κοστολογείται 12%. Το κόστος το πληρώνει ο φορολογούμενος και το εισπράττει όπως φαίνεται ο υπουργός.

Αντί να προσληφθούν νέοι και άξιοι, επαναπροσλαμβάνονται οι ημέτεροι με το αζημίωτο. Τώρα καταλαβαίνουν όλοι, τι θα πει πρώτη φορά αριστερά”, δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα