Μητσοτάκης: Παρών στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο με “δώρο” για 4000 ιερείς

Μητσοτάκης: Παρών στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο με “δώρο” για 4000 ιερείς
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει ο πρώτος Πρωθυπουργός που θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Παρασκευή, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, ύστερα από επίσημη πρόκληση της ΔΙΣ.

Εκκλησιαστικές πηγές υπογράμμιζαν ότι είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση της ΔΙΣ, η οποία συγκαλείται εκτάκτως γι’ αυτόν τον λόγο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από μόνη της η κίνηση του πρωθυπουργού έχει βαρύνουσα σημειολογία και καταδεικνύει την έμφαση από πλευράς Πολιτείας για σύσφιγξη των σχέσεων με την Εκκλησία, ενώ, ταυτόχρονα, ερμηνεύεται και ως αναγνώριση της συμβολής της Εκκλησίας και της προσφοράς της για την υπέρβαση των διαδοχικών κρίσεων, της οικονομικής και της πανδημίας.

Πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν ότι είναι κοντά η θεσμοθέτηση οργανικών θέσεων για περίπου 4.000 κληρικούς, πέραν των 6.000 που έχουν αναγνωριστεί με νόμο από το 1945 όπως έχει δρομολογηθεί από το καλοκαίρι. Περίπου 10.000 κληρικοί μισθοδοτούνται σήμερα και η αναγνώριση των επιπλέον οργανικών θέσεων σημαίνει και την τύποις εξασφάλισή τους.

Θετικά έχει τοποθετηθεί για το ζήτημα και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα