Μητσοτάκης: Πουθενά στον κόσμο σοβαρά πανεπιστήμια δεν παρουσιάζουν αυτή την εικόνα

ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τη Σύνοδο Προέδρων των ΤΕΙ.(Eurokinissi-ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΡΗ)
ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τη Σύνοδο Προέδρων των ΤΕΙ.(Eurokinissi-ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΡΗ) EUROKINISSI

"Την ίδια στιγμή το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να καταργήσει ό,τι έχει απομείνει από το άσυλο", τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ

Την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια πανεπιστήμια στηλιτεύει με ανάρτησή του στο facebook, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την εικόνα που αντίκρισε φίλος του από τις ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στο Μετσόβιο.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι την στιγμή που τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν μια άθλια εικόνα, κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να καταργήσει ό,τι έχει απομείνει από το άσυλο.

"Ένας πολύ καλός μου φίλος από την Αμερική επισκέφθηκε πρόσφατα το Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα για να δώσει μια διάλεξη. Μου έστειλε αυτές τις δύο φωτογραφίες. Η πρώτη είναι από την είσοδο του κτιρίου των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και η δεύτερη από την κεντρική πλατεία του Πολυτεχνείου. Θα τραβούσε και άλλες αλλά διάφοροι μυστήριοι τύποι, όπως μου είπε, τον κοίταξαν παράξενα.

Η παρατήρηση του ήταν απλή. Του έκανε εντύπωση που τόσοι καλοί φοιτητές αποφοιτούν από ένα τόσο άθλιο περιβάλλον. Όταν του μίλησα για την ακραία βία και την εγκληματικότητα που “στεγάζονται” στα πανεπιστήμια, η έκπληξή του ήταν ακόμη μεγαλύτερη", αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Και συνεχίζει: "Δυστυχώς, εγκλωβισμένοι στον μιθριδατισμό μας δεν αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά δημόσια πανεπιστήμια. Θεωρούμε τους βανδαλισμούς, τη βρωμιά, τους τραμπουκισμούς, τους ξυλοδαρμούς, τις κλοπές μια φυσιολογική κατάσταση. Δεν είναι.

Πουθενά στον κόσμο σοβαρά πανεπιστήμια δεν παρουσιάζουν αυτή την εικόνα. Και την ίδια στιγμή το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να καταργήσει ότι έχει απομείνει από το πανεπιστημιακό άσυλο. Ας φανταστεί ο καθένας πόσο θα βοηθούσαμε φοιτητές και καθηγητές μας αν τους εξασφαλίζαμε ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον. Αυτές τις λίγες σκέψεις ένα φθινοπωρινό πρωινό του Ιουνίου".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network