Μητσοτάκης: Ψυχραιμία να μην παρασυρθούμε σε μια αχρείαστη κλιμάκωση με την Τουρκία

Στη Ρόδο ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκοσ Μητσοτάκης στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την ενσωμάτωση των δωδεκανήσων, Τετάρτη 7/3/2018. (EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ)
Στη Ρόδο ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκοσ Μητσοτάκης στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την ενσωμάτωση των δωδεκανήσων, Τετάρτη 7/3/2018. (EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ) EUROKINISSI

Το μήνυμά του προέδρου της ΝΔ από τη Ρόδο όπου πήρε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα

«Λαμπρή στιγμή της Ελληνικής Ιστορίας» και «σπουδαία μέρα εθνικής υπηρηφάνειας για τα Δωδεκάνησα και ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος» χαρακτήρισε την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον «κορμό της Ελλάδας» ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Ρόδο όπου και βρέθηκε σήμερα παίρνοντας μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι στις δύσκολες σημερινές γεωπολιτικές συγκυρίες χρειάζεται ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση, αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας μας αλλά και στις δυνατότητές μας να οικοδομούμε σε όφελός μας διεθνείς συμμαχίες και το σημαντικότερο όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης χρειάζεται ενότητα του ελληνικού λαού για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις.

«Να θυμόμαστε πάντα ότι το Έθνος μας μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένο και υπέστη εθνικές τραγωδίες, όταν ήταν διχασμένο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναλυτικά η δήλωση Μητσοτάκη:

«Γιορτάζουμε σήμερα μια λαμπρή στιγμή της Ελληνικής Ιστορίας: Την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον κορμό της Ελλάδας. Έχουν περάσει 70 χρόνια από αυτήν τη σπουδαία μέρα εθνικής υπερηφάνειας για τη Δωδεκάνησο, για όλο το ελληνικό Έθνος.

Στις δύσκολες σημερινές γεωπολιτικές συγκυρίες απαιτείται να παίρνουμε μαθήματα από την Ιστορία μας και χρειάζεται και σήμερα να θυμηθούμε τρεις σημαντικές αρετές του ελληνικού Έθνους:

Ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση.

Αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας μας, αλλά και στις δυνατότητές μας να οικοδομούμε - πάντα προς όφελός μας - διεθνείς συμμαχίες.

Και, το σημαντικότερο, ενότητα. Ενότητα του ελληνικού λαού ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις μεγάλες προκλήσεις.

Και να θυμόμαστε πάντα ότι το Έθνος μας μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένο και υπέστη εθνικές τραγωδίες, όταν ήταν διχασμένο.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

SHARE:

24Media Network