Μητσοτάκης σε ερώτηση του NEWS 24/7: “Η ισότητα στο γάμο για όλους είναι στα σχέδια της κυβέρνησης για αυτή την τετραετία”

Μητσοτάκης σε ερώτηση του NEWS 24/7: “Η ισότητα στο γάμο για όλους είναι στα σχέδια της κυβέρνησης για αυτή την τετραετία”
Ομόφυλο ζευγάρι Getty Images, ISTOCK

Το δικαίωμα στο γάμο και για τα ομόφυλα ζευγάρια, έθεσε ως μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, απαντώντας στη σχετική ερώτηση του NEWS 24/7.

 Στο ενδεχόμενο τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν πλέον να έχουν δικαίωμα στο γάμο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 87η ΔΕΘ, μετά από ερώτηση του NEWS 24/7 που έθεσε η δημοσιογράφος Βίκυ Σαμαρά κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου.

Η απεσταλμένη του NEWS 24/7 έκανε την εξής ερώτηση: Κύριε πρόεδρε, δηλώσατε χθες μεταρρυθμιστής. Θα προχωρήσετε τελικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ή τα δικαιώματα των πολιτών εξαρτώνται από την πολιτική συγκυρία; Μπορείτε να προσδιορίσετε το πότε θα έρθει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο;”

Η απάντηση του Πρωθυπουργού

Στην απάντησή του ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής: “Έχουν γίνει πολλά από την προηγούμενη τετραετία για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, θυμάστε ότι είχε εκπονηθεί μια εθνική στρατηγική με πρόεδρο της επιτροπής την οποία εισηγήθηκε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τον κύριο Σισιλιάνο και έχουμε κάνει σημαντικά βήματα την προηγούμενη τετραετία.

Δεν έμειναν στα λόγια και στα χαρτιά αυτές οι προτάσεις, κωδικοποιήθηκαν, συμπεριλήφθηκαν σε ετήσια σχέδια δράσης των υπουργείων. Έχουμε υλοποιήσει σχεδόν 20 δράσεις που απορρέουν ακριβώς από αυτή την εθνική στρατηγική.

Θέλω λοιπόν να είμαι απόλυτα σαφής. Η ισότητα στο γάμο είναι στα σχέδια της κυβέρνησης για αυτή την τετραετία. Ο χρόνος τον οποίο θα επιλέξουμε να φέρουμε αυτή τη σχετική ρύθμιση προς ψήφιση στο κοινοβούλιο προφανώς είναι μια δική μου απόφαση, όμως ισχύει στο ακέραιο όπως έχω πει προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά. Είναι ένα ζήτημα το οποίο μέσα στην τετραετία αυτή η κυβέρνηση θα το έχει επιλύσει”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα