Μητσοτάκης σε Κάμαλα Χάρις: Παράλογες οι θέσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου

Μητσοτάκης σε Κάμαλα Χάρις: Παράλογες οι θέσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Κάμαλα Χάρις Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογράμμισε τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Στη Βουλη σύντομα η συμφωνία για τις βάσεις

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις παράλογες θέσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις κατά τη συνάντηση τους στο Μόναχο.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε τον κίνδυνο αποσταθεροποιησης στην περιοχή από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Χάρις για την πρόθεσή του να φέρει για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας-ΗΠΑ, δηλαδή της συμφωνίας για τις αμερικανικές βάσεις.

Ακόμη, εξέτασαν τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας στον αμυντικό τομέα που διανοίγονται μετά την πρόσφατη νέα τροποποίηση της (MDCA).

Ο πρωθυπουργός και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συζήτησαν ακόμα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και το ενεργειακό. Σημειωτέον ότι η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Αιγύπτου, την οποια αποφάσισαν να επιταχύνουν Μητσοτάκης-Αλ Σίσι κατά τη συνάντηση τους την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, έχει τις αμερικανικές “ευλογίες.”

Εκκρεμεί εν τω μεταξύ επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ενδεχομένως τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version